• Noi confirmări la Rockstadt Extreme Fest 2020
  • Noi confirmări la Rockstadt Extreme Fest 2020
  • Noi confirmări la Rockstadt Extreme Fest 2020

Noi confirmări la Rockstadt Extreme Fest 2020

Dyscarnate, Cattle Decapitation și In Mourning sunt noile confimări pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetății Râșnov.

Dyscarnate (Death Metal, Marea Britanie)

Povestea Dyscarnate începe în 2004, când scena underground din Marea Britanie a început să fie animată de acest nou proiect muzical definit de un death metal virulent, în care pot fi resimțite influențe ale Behemoth sau Dying Fetus. După o serie de show-uri locale, în 2008, Dyscarnate și-a lansat primul EP, „Annihilate to Liberate”, care a adus trupei un contract cu Candlelight Records și Siege of Amida Records.

A urmat albumul de debut, intitulat „Enduring the Massacre” și produs în colaborare cu Chris Fielding (Primordial, Napalm Death), material ce a fost imediat completat de o serie de concerte alături de nume cunoscute, precum Cephalic Carnage, Psycroptic, Despised Icon sau The Black Dahlia Murder.

2012 a venit cu încă un material, numit „And So It Came to Pass”, care a adus și mai multă recunoaștere trupei, ajutând-o să ducă mai departe mesajele death metal-ului prin turnee în țări de pe toate continentele – Australia, Europa, Asia, SUA, Canada, Israel sau Rusia.

Inspirația a continuat să îi anime pe cei trei membri ai Dyscarnate, efervescența creativă rezultând într-un nou album, „With All Their Might”, primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate.

Cattle Decapitation (Progressive Death Metal / Deathgrind / Grindcore, SUA)

Un nume care influențează industria muzicală internațională de peste 19 ani și care a adus la lumină șapte albume (și unul anunțat pentru finalul acestui an), Cattle Decapitation este una dintre cele mai efervescente, virulente și neobosite forțe ale genurilor muzicale extreme.

Secretul trupei? Refuzul de a face compromisuri și, după cum spune Travis Ryan, vocalul trupei, „sentimentul că, pe măsură, ce înaintăm în vârstă, avem tot mai puține de pierdut, un sentiment eliberator, de fapt, care ne ajută să experimentăm până la extrem, urmând neobosiți dorința de a compune ceva nou și plin de energie explozivă”.

Povestea trupei de deathgrind/death metal, ce și-a făcut un renume din aparițiile nonconformiste și controversate de pe scena metal internațională, începe în 1996 în San Diego, California (SUA). Cum numele o spune, multe dintre piese Cattle Decapitation abordează unele dintre cele mai importante subiecte ale societății contemporane, protestând împotriva abuzului umanității asupra mediului înconjurător și făcând referire la teme precum: mizantropia, genocidul rasei umane sau abuzurile comise asupra animalelor, unele dintre materiale trupei ilustrând ființele umane în situații la care sunt condamnate animalele de către unii oameni (experimente sau lichidare).

Controversele care au însoțit trupa de-a lungul carierei s-au născut nu doar din subiectele abordate, din vehemența versurilor sau a compozițiilor, ci și datorită artwork-ului ales de grup pentru albume. „To Serve Man”, spre exemplu, lansat în 2002, a făcut valuri în Germania, unde compania de distribuție locală a refuzat să promoveze noul material din cauza graficii alese pentru coperta albumului. Situația s-a repetat și cu ocazia materialului apărut la numai doi ani după, când „Humanure” a fost cenzurat sau nu a fost distribuit în unele țări din cauza graficii de pe copertă, îngreunând astfel accesul fanilor la noile piese.

Pe lângă discuțiile apărute în aceste situații, melodiile trupei și modul de ilustrare ales pentru promovarea albumelor au atras atenția și înțelegerea mesajelor Cattle Decapitation de către jurnaliștii de profil, unul dintre ei (Garry Sharpe-Young), subliniind, de altfel, că „această trupă este una dintre acele puține formații de metal ale căror mesaje lovesc la fel de puternic precum muzica pe care o compun”. Iar aceste mesaje cu impact nu au încetat să apară, în 2012 fiind lansat „Monolith of Inhumanity”, album primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate. Materialul a fost completat de turnee alături de nume cunoscute ale scenei internaționale, precum: Suffocation, Cryptopsy, The Black Dahlia Murder, Deicide, Behemoth, Hate Eternal sau Krisiun.

2015 a adus „The Anthropocene Extinction”, sub umbrela Metal Blade Records, care a continuat seria de recenzii pozitive generate de formație de-a lungul carierei, fiind definit drept încă o mostră ce confirmă poziția materialelor trupei drept cele mai violente expresii muzicale ale spectrului metalului extrem, piese ce forțează limitele cunoscute sonore ale virulenței, dar reușesc să păstreze muzicalitatea fără a știrbi din intensitate.

La nivel liric, dacă prin „Monolith of Inhumanity” este descris dur și explicit destinul cu care s-a confruntat specia umană pentru ca a insistat să exploateze și să distrugă planeta pe care trăia, albumul „The Anthropocene Extinction” continuă și dezvoltă această poveste dură, plasând locul acțiunii în era ce urmează dezastrului ecologic, uitându-se la consecințele care continuă să afecteze Pământul, întregul ecosistem, asemeni unui domino care se prăbușește chiar și după dispariția rasei umane. Astfel, „The Anthropocene Extinction” este plasat după momentul distrugerii pe care umanitatea și l-a adus asupra sa, albumul fiind definit de Travis Ryan drept „cel mai deprimant album pe care l-a înregistrat vreodată”. Pe lângă succesul comercial, acest material reprezintă și primul al Cattle Decapitation care a ajuns pe locul 100 în topul Billboard 200.

Iar finalul anului 2019 pregătește o nouă surpriză fanilor genului extrem, oferită de mult așteptata lansare a celui mai nou material al grupului, intitulat „Death Atlas” și pregătit sub atenta coordonare a producătorului Dave Otero (Allegaeon, Cephalic Carnage). Acesta definește, de altfel, noul material drept unul în care fiecare detaliu a fost atent lucrat și în care fiecare secundă, de la început și până la final, este rezultatul unei munci îndelungate.

In Mourning (Progressive Melodic Death Metal, Suedia)

In Mourning și-a început călătoria muzicală în Falun, Suedia, în anii 2000 și, de atunci, a adus la lumină o serie de albume bine primite de industria muzicală, de la debutul „Shrouded Divine” (2008) și până la „Garden of Storms” (2019).

Descrisă inițial drept o formație cu influențe goth, căutările muzicale au dus trupa, în timp, către zona melodic și progressive death metal, ajungând să fie adeseori descrisă drept unul dintre numele iconice ale scenei progressive melodic death internaționale sau, după unele opinii, drept succesori ai Opeth.

In Mourning aduce însă o abordare muzicală mai directă, care a avut inițial accente de doom, transformate în timp într-o direcție melodioasă, pusă în valoare de compoziții complexe. Ca rezultat, piesele au ajuns să fie difuzate în toate colțurile lumii și să aducă trupei vânzarea a peste 10.000 de albume.

Dyscarnate, Cattle Decapitation și In Mourning completează seria numelor deja anunțate pentru ediția 2020 a Rockstadt Extreme Fest: In The Woods… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA) și Rotting Christ (GR).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

  • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
  • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020;
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020: bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Anterior Programul concertului Sur Austru, Downfall și Grimegod în Quantic
Înainte Bite Your Tongue!: „For Pain's Sake” (videoclip nou)

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu