Headfullofnoise: Kill Convention, Deathdrive si DBD au facut haos (cronica)

Headfullofnoise: Kill Convention, Deathdrive si DBD au facut haos (cronica)

In Question Mark, noul club de pe Calea Victoriei unde au loc concerte marfa iar cantarile se tin lant, invitatii de  pe 12 septembrie au fost Kill Convention, Deathdrive si Days Before Disappearance.

Ce-i drept, ma asteptam sa fie mai multa lume prezenta in club, avand in vedere ca la concert s-a intrat gratis, iar Deathdrive este o trupa care canta destul de rar. Dar chiar si asa, pentru o seara de joi a fost destul de multa agitatie, cu aproximativ  80 de persoane.

Days Before Disappearance a fost prima trupa a serii. Pana in prezent am avut ocazia sa vad aceast grup de doua ori si de fiecare data am ajuns la concluzia ca sunt acel gen de formatie care daca nu iti place de la primele acorduri nu vei putea niciodata sa te acomodezi si sa intelegi stilul.  Spun asta pentru ca baietii baga un technical deathcore peste care se adauga multe parti provenite din slamming death metal cu blast beat-uri nebune marca Zaiet, urmate de ruperi de ritm si breakdown-uri destul de imprevizibile. Oricum, baietii au sunat mai bine ca niciodata si va fi interesant de ascultat un material audio de la ei.

Dupa mici reglaje la setul de tobe, pe scena a urmat Kill Convention, trupa care a trecut in urma cu putin timp prin momente destul de dificile dupa plecarea solistului Radu in Chisinau. Insa, au revenit intr-un nou line-up si sunt pusi pe treaba serioasa, spun eu, dupa ce am urmarit prestatia lor de joi seara. Oarecum surprins, am observant destul de multa lume venita special pentru ei. Intr-adevar, spre deosebire de DBD, Kill Convention sunt orientati spre alta fata a core-ului. Muzica lor imbina metalcore-ul cu elemente electronice, daca va plac Bring me The Horizon atunci veti merge cu placere la concertele KC.

Deathdrive, ca de fiecare data, au dat tot ce au avut mai bun, ba chiar au venit si cu doua piese noi absolut dementialr. Experienta si omogenitatea grupului isi spune cuvantul. Chiar daca baietii canta mai rar, atunci cand o fac se asigura ca pe scena dar si in fata ei se lasa agitatie.

Deathdrive nu se dau inlaturi de la cover-uri, care le ies de minune avand in vedere ca sunt instrumentisti excelenti. De aceasta data au ales sa deschida concertul  cu „Roots Bloody Roots”, iar reactia a fost pe masura – oamenii s-au aruncat instant la mosh. Dupa piesa celor de la Sepultura, au cantat piesa „Treachery”, urmata de „Fight”, care a fost cantata pentru prima data live intr-un club. Pentru mine, momentul zero al serii a fost in momentul in care am auzit acodurile de la „Bathed in Blood”, pulsul a crescut instant si moshpitul a pornit.

Cam atat despre seara de joi. Mergeti la concerte, simtiti pe pielea voastra energia degajata si incurajati trupele romanesti pentru de multe ori sunt peste trupele din afara.

Si sa nu uit: Headfullofnoise s-a mutat in Question Mark, tot joia si tot de la ora 20.00.

Evenimentul a fost organizat de HC/RO, in parteneriat cu Headfullofnoise.

Autor: Bogdan

Photos: Gabriela Tudor

Anterior Trupa Apotheoses revine pe scena in a 34-a editie Metal Under Moonlight
Înainte White Walls: Breathelast si Subliminal Damage deschid concertul Escape Artist

Despre autor

Chaos 252 articole

"Chaos Lore" a fost un nickname tare fun in cei 3 ani in care am lucrat la alt metal webzine local, asa ca am decis sa pastrez o parte din el aici. Jurnalist de profesie, specializat bine pe nisa muzicala, si nu numai, sunt activa in online inca din 2004 (cand am inceput cu un blog), iar din 2007 am inceput si sa lucrez in online.

View all posts by this author →

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu