White Walls: Breathelast si Subliminal Damage deschid concertul Escape Artist

White Walls: Breathelast si Subliminal Damage deschid concertul Escape Artist

White Walls te invita pe 10 octombrie la Club Silver Church pentru un concert eveniment ce marcheaza lansarea lui Escape Artist, al doilea album din cariera grupului constantean.

Invitatii speciali ai serii sunt Breathelast (Bucuresti) si Subliminal Damage (Iasi).

Evenimentul va incepe la ora 20:00, iar prețul unui bilet este de 25 de lei. Biletele se pot gasi doar la intrarea in club, in seara concertului. Tot in seara evenimentului veti gasi si noul album la standul de merchandise oficial, alaturi de noi modele de tricouri, hanorace si long sleeves.

Showul din Silver Church va include un show vizual impresionant, construit pe baza noului concept muzical.

white walls concert lansare escape artist

Escape Artist incheie o pauza discografica de 3 ani, perioada în care trupa a susținut numeroase concerte, atât în țara cât și peste hotare, unde a ajuns revelația festivalului olandez ProgPower. Lansarea acestui disc a fost special programatapentru data de 10 octombrie, aceeasi perioada cand in 2010 a fost lansat și albumul Mad Man Circus.

Cele 13 piese incluse pe disc reprezinta o calatorie, atât conceptual cât și la nivel de compoziție și înregistrari, albumul purtând amprenta a trei studiouri cu renume – Next Dog Studio (București), Luna Recording Studio (Cluj-Napoca), unde Oliver Vegh a fost responsabil pentru înregistrarea vocilor, și NoCity Studio (București).

Iar pentru ca întregul concept White Walls a capatat rapid o identitate unica, echipa implicata în acest proiect ramâne aproape neschimbata. Înregistrarile și mixajul sunt semnate de același Marius Costache (www.mariuscostache.ro), în timp ce masterizarea i-a revenit de aceasta data lui Alan Douches (www.westwestsidemusic.com), cunoscut pentru colaborari cu nume de top precum Killswitch Engage, Mastodon, Kvelertak, Sepultura sau The Black Dahlia Murder. Din aceasta echipa face parte și Mihnea Ioan Grecu (Xlab Solutions), „al cincilea membru” White Walls, a carui susținere este și de aceasta data prezenta în mod necondiționat.

Escape Artist simbolizeaza evadarea din lumea reala într-o lume imaginara, acolo unde totul este posibil. Se poate spune ca artistul își creeaza univers dupa univers. Însa artistul este în esența om, iar încercarea sa de a crea universul ideal are ca urmare o serie de erori în ‘construcție’. Fiecare piesa reprezinta o stare traita de acest artist, un om visator, bipolar, personaj ce trece rapid de la agonie la extaz, de la calm la disperare. Albumul în sine este o calatorie catre cele mai întunecate gânduri, o lupta cu monștrii din interior, o proiecție a rolului trait în fiecare piesa.’ declara solistul Eugen Brudaru.

Grafica este din nou semnata de Costin Chioreanu (Twilight13Media), ale carui talent și imaginație redefinesc conceptul grafic creat acum trei ani.

Anterior Headfullofnoise: Kill Convention, Deathdrive si DBD au facut haos (cronica)
Înainte Programul concertului Unearthly din Question Mark Bucuresti

Despre autor

Chaos 252 articole

"Chaos Lore" a fost un nickname tare fun in cei 3 ani in care am lucrat la alt metal webzine local, asa ca am decis sa pastrez o parte din el aici. Jurnalist de profesie, specializat bine pe nisa muzicala, si nu numai, sunt activa in online inca din 2004 (cand am inceput cu un blog), iar din 2007 am inceput si sa lucrez in online.

View all posts by this author →

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu