White Walls: Concert lansare album „Escape Artist” pe 10 octombrie 2013

White Walls: Concert lansare album „Escape Artist” pe 10 octombrie 2013

White Walls lanseaza in aceasta toamna cu un al doilea album al lor, „Escape Artist”. Lansarea oficiala a discului va avea loc pe data de 10 octombrie, in clubul Silver Church din Bucuresti.

Albumul marcheaza finele unei pauze discografice de 3 ani, perioada in care trupa a sustinut numeroase concerte, atat in tara cat si peste hotare, unde a ajuns revelatia festivalului olandez ProgPower.

Cele 13 piese incluse pe disc reprezinta o calatorie, atat conceptual cat si la nivel de compozitie si inregistrari, albumul purtand amprenta a trei studiouri cu renume – Next Dog Studio (Bucuresti), Luna Recording Studio (Cluj-Napoca), unde Oliver Vegh a fost responsabil pentru inregistrarea vocilor, si NoCity Studio (Bucuresti).

Iar pentru ca intregul concept White Walls a capatat rapid o identitate unica, echipa implicata in acest proiect ramane aproape neschimbata. inregistrarile si mixajul sunt semnate de acelasi Marius Costache (www.mariuscostache.ro), in timp ce masterizarea i-a revenit de aceasta data lui Alan Douches (www.westwestsidemusic.com), cunoscut pentru colaborari cu nume de top precum Killswitch Engage, Mastodon, Kvelertak, Sepultura sau The Black Dahlia Murder. Din aceasta echipa face parte si Mihnea Ioan Grecu (Xlab Solutions), „al cincilea membru” White Walls, a carui sustinere este si de aceasta data prezenta in mod neconditionat.

Escape Artist simbolizeaza evadarea din lumea reala intr-o lume imaginara, acolo unde totul este posibil. Se poate spune ca artistul isi creeaza univers dupa univers. insa artistul este in esenta om, iar incercarea sa de a crea universul ideal are ca urmare o serie de erori in ‘constructie’. Fiecare piesa reprezinta o stare traita de acest artist, un om visator, bipolar, personaj ce trece rapid de la agonie la extaz, de la calm la disperare. Albumul in sine este o calatorie catre cele mai intunecate ganduri, o lupta cu monstrii din interior, o proiectie a rolului trait in fiecare piesa”, a spus solistul Eugen Brudaru.

Grafica este din nou semnata de Costin Chioreanu (Twilight13Media), ale carui talent si imaginatie redefinesc conceptul grafic creat acum trei ani.

Tracklist album:

01. Silence
02. Dream Chaser
03. Loose Ends
04. Patience
05. Dead Heart Part I
06. Dead Heart Part II
07. Dead Heart Part III
08. The Masquerade
09. Another Sun
10. World Gone Wrong
11. Escapism
12. Waves
13. Silence (Reprise)

La fel ca precedentul „Mad Man Circus„, albumul „Escape Artist” va fi promovat atat printr-un turneu national cat si printr-o serie de concerte in Europa.

Anterior Bernays Propaganda si Violent Monkey, concert in Control pe 6 septembrie
Înainte Bring Me The Horizon - Go To Hell, For Heaven's Sake (videoclip nou)

Despre autor

Chaos 252 articole

"Chaos Lore" a fost un nickname tare fun in cei 3 ani in care am lucrat la alt metal webzine local, asa ca am decis sa pastrez o parte din el aici. Jurnalist de profesie, specializat bine pe nisa muzicala, si nu numai, sunt activa in online inca din 2004 (cand am inceput cu un blog), iar din 2007 am inceput si sa lucrez in online.

View all posts by this author →

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu