• Trei noi trupe confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2023
  • Trei noi trupe confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2023
  • Trei noi trupe confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2023

Trei noi trupe confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2023

Kadavar, The Underground Youth și Lost in Kiev sunt cele mai recente trupe adăugate lineup-ului Rockstadt Extreme Fest 2023, care va avea loc în perioada 2 – 6 august la Râșnov.

Forța de neoprit a rock and roll-ului, trioul german de psych rock Kadavar transformă sonorități hard-rock din anii ’70 în capodopere de stoner metal contemporan. Cunoscută pentru show-urile live explozive, trupa adună anual sute de concerte încă de la lansarea albumului de debut, în 2010. Iar munca asiduă a dat roade, fiecare album lansat vânzându-se mai bine decât predecesorul. Cel de-al treilea album, Rough Times, lansat în 2017 a intrat în topurile germane pe locul 18.

În 2020 trupa s-a mutat la casa de discuri berlineză Robotor Records, urmând să lanseze în pandemie The Isolation Tapes. În 2021, Kadavar au colaborat cu expații americani Elder pentru a lansa un album prog-psych conceptual cu șase piese, intitulat Eldovar: A Story of Darkness & Light.

Stilul trupei este descris ca având „un sunet ritmat psych rock asemănător doom-ului” cu influențe de la Black Sabbath, The Doors, Hawkwind și Led Zeppelin.

Originară din Manchester, The Underground Youth creează un post-punk al anilor ’80, deseori brut și capricios, infuzat cu un vibe psihedelic, cu puternice influențe de la trupe precum The Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground, Bob Dylan sau The Jesus & Mary Chain. Format în 2008, The Underground Youth a fost inițial proiectul solo al cântărețului, chitaristului și compozitorului Craig Dyer.

După definitivarea componenței live în 2012, The Underground Youth a fost într-un turneu continuu prin Europa sau mondial, având deseori concerte sold-out și primind aprecieri pentru spectacole.

Cu un sunet distinct, rafinat constant de-a lungul anilor, The Underground Youth a trecut de la psihedelismul propriu întunecat și cinematic la un stil post-punk aprig și brut. Concentrându-se pe contrastul dintre melodiile atrăgătoare și versurile poetice sumbre, albumul nou este pătruns de energia brută și de zgomotul concertelor actuale ale trupei.

Post-rock-ul are o afinitate încă de la apariția sa pentru folosirea sample-urilor din discursuri și a împrumutat voci din filme sau din discursuri ale unor celebrități, Iggy Pop în piesa „Punk Rock” a celor de la Mogwai sau ale unor personaje întâmplătoare ca Blaise Bailey Finnegan III pe piesa cu același nume a trupei GY!BE (Goodbye You! Black Emperor). Lost in Kiev duce această tradiție la un alt nivel, scriindu-și propria poveste originală și creându-și filmul propriu pentru un album.

Încă de la albumul Nuit noir (2016), trupa și-a înregistrat cuvintele proprii, spre deosebire de a „copia” din filme. În timpul concertelor, aceste voice-over-uri sunt sincronizate cu proiecțiile video care prezintă actori interpretând diferitele voci. Un fel de coloană sonoră inversată sau o ficțiune muzicală, întotdeauna nuanțată de realism într-un mod intens, frapant și emoțional.
Încă de la primele note se poate distinge în muzica Lost in Kiev un post-rock epic, mânat de energia rock-ului combinată cu sunete electronice. Cei patru membrii ai trupei urmăresc să transmită povești prin muzica lor, își scriu și înregistrează ideile pentru sample-uri și își creează propriile materiale vizuale, asigurând o consistență între grafică și emoții pentru a oferi fanilor o experiență coerentă.

Persona, cel mai recent album lansat, scoate în evidență abordarea idiosincratică a trupei a post-rock-ului cinematic contemporan. „Cele mai mari provocări ale acestui album au fost cum să scriem piese post-rock cât mai directe și mai scurte, dar cu aceeași intensitate ca piesele precedente, mai lungi și să găsim echilibrul între post-rock-ul tradițional, folosirea sintetizatoarelor și textul pentru materialele video”, a explicat chitaristul Maxim Ingrand.

Rockstadt Extreme Fest 2023 va avea loc în umbra cetății Râșnov, între 2 și 6 august. Vor fi 3 scene pe care vor cânta nu mai puțin de 70 de trupe în cele 5 zile de festival. Vă veți putea potoli foamea cu mâncare delicioasă sau veți putea încerca să vă doborâți recordul personal la băut bere, profitând de prețurile bune, pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva. În plus, zona oferă mai multe atracții pentru turiști: cetatea Râșnov, peștera Valea Cetății, rezervația de urși LiBEARty, sau celebrul castel al lui Dracula, Bran.

Până în prezent au fost confirmate următoarele formații pentru Rockstadt Extreme Fest 2023: Agnostic Front (SUA), Alestorm (Marea Britanie), Allochiria (Grecia), Amorphis (Finlanda), Arch Enemy (Suedia), Avatar (Suedia), Deez Nutz (Australia), Deicide (SUA), Dying Fetus (SUA), Employed to Serve (Marea Britanie), Epica (Țările de Jos), Eyehategod (SUA), Gaerea (Portugalia), Gutalax (Cehia), Hangman’s Chair (Franța), Heilung (Germania), Heriot (Marea Britanie), Hierophant (Italia), I Am Morbid (SUA), Igorrr (Franța), Impaled Nazarene (Finlanda), Imperial Triumphant (SUA), Infest (Serbia), Kadavar (Germania), Knocked Loose (SUA), Legion of the Damned (Olanda), Lionheart (SUA), Lost in Kiev (Franța), Marduk (Suedia), Mayhem (Norvegia), Meshuggah (Suedia), Messa (Italia), Midnight (SUA), Misþyrming (Islanda), Obituary (SUA), Pertubator (Franța), Sacred Reich (SUA), Sleep Token (Marea Britanie), Soulfly (SUA), Spectral Wound (Canada), The Acacia Strain (SUA), The Ocean (Germania), The Underground Youth (Marea Britanie), Therion (Suedia), Triptykon (Elveția), Trivium (SUA), Villagers of Ioannina City (Grecia), While She Sleeps (Marea Britanie), Within Destruction (Slovenia) și Zeal & Ardor (Elveția).

Abonamentele pot fi achiziționate de pe tickets.rockstadtextremefest.ro sau de pe iabilet.ro și au următoarele prețuri:

  • Pragul 4: 690 lei (1500 de abonamente) – perioada 27 decembrie – 3 aprilie 2023
  • Pragul 5: 760 lei (1000 de abonamente) – perioada 4 aprilie 2023 – 3 iulie 2023
  • Pragul 6: 850 lei – după 3 iulie 2023, inclusiv la intrarea în festival
Anterior Galerie foto Bruce Dickinson și Bucharest Film Orchestra dirijată de Paul Mann la Sala Palatului
Înainte Psychosounds Fest 2023 va avea loc în club Quantic

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu