SoundArt Festival 2019 va avea loc în perioada 8-10 martie în Quantic

SoundArt Festival, evenimentul dedicat stilurilor progressive și stoner rock/metal, revine cu ediția numărul trei în perioada 8, 9 și 10 martie 2019. Evenimentul se va desfășura în Quantic Club din București. Organizatorii dezvăluie cu această ocazie primele patru trupe care și-au confirmat prezența la noua ediție a festivalului: Riverside, Sunnata, Perihelion și Weedpecker. Mai multe trupe vor fi anunțate în curând.
Abonamentele și biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro. Primele 100 de abonamente au fost puse la vânzare la un preț promoțional de 120 de lei.

Riverside – progressive rock/metal, Polonia

Riverside a fost înființată în 2001, în Varșovia, și are 7 materiale discografice la activ, majoritatea fiind lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Out Records. Cel mai recent album al trupei, „Wasteland” a fost lansat în data de 28 septembrie, 2018. Asemănată deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una din cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.

Odată cu lansarea primului material discografic, „Out of Myself” (2003), succesul pe care l-a avut în Polonia a adus formației Riverside un contract cu casa de discuri americana Laser’s Edge, dar și o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema). Începând cu cel de-al doilea album de studio al trupei, „Voices in My Head”, material lansat inițial in Polonia (Mystic Production) apoi relansat international sub egida InsideOut, Riverside și-a început cariera în adevăratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive, iar „Rapid Eye Movement” (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. În 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat în urma unui stop cardiac, iar compilația „Eye of the Soundscape”, devine ultimul material înregistrat în formula clasică Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, „Wasteland”, surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri magice de chitară.

Sunnata – stoner/sludge metal, Polonia

Descrisă de presa de profil ca fiind ritual heavy music, direcția muzicală a polonezilor de la Sunnata îmbină elemente de stoner/sludge cu progressive și grunge. Trupa s-a format în 2013 și de atunci au lansat trei albume. Cel mai recent material de studio a fost lansat în 2018 și se intitulează „Outlands”. Cunoscuți drept o trupă foarte expresivă în mediu live, Sunnata a cântat la Tallinn Music Week, Desertfest Berlin, Dome of Rock și au împărțit scena cu Mastodon, Uncle Acid and the Deadbeats, The Sword și Kylesa. În 2019, Sunnata vor zgudui din temelii pereții din Quantic Club când vor participa la SoundArt Festival 2019.

Weedpecker – stoner/psychedelic metal – Polonia

Maeștri ai stonerului psihedelic îmbinat cu influențe grunge, Weedpecker și-au început călătoria în 2013 când frații Dobry au decis să experimenteze cu un sunet bazat pe riffuri grele. Dacă primul material Weedpecker se înscria în zona clasică a stonerului, noul album din 2018 ne prezintă o trupă mult mai interesată de zona psihedelică și progresivă printr-o abordare de jam în care fiecare piesa este imprevizibilă.

Perihelion – avantgarde/post-black metal – Ungaria

Perihelion a luat naștere în anul 2014 și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai originale proiecte post-metal din Ungaria. Având rădăcinile deja formate în grupul Neokhrome (2001-2014), formația Perihelion a lansat sub semnătura sa două EP-uri și trei albume full-length: „Nap fele nez” (2016, EP), „Perihelion” (2014), „Zeng” (2015), „Hold” (EP 2016) și „Orveny” (2017) livrând cu fiecare în parte aceeași atmosfera haotică, magică și grandioasă care o caracterizează.

Informații abonamente și bilete:

  • Presale abonamente (limitat la 100 de bucati) – 120 de lei. Dupa vanzarea celor 100 de abonamente la pret promotional, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 150 de lei.
  • Bilete SoundArt Festival 2019 ziua I – 35 de lei – trupe confirmate: Perihelion
  • Bilete SoundArt Festival 2019 ziua II – 55 de lei – trupe confirmate: Sunnata, Weedpecker
  • Bilete SoundArt Festival 2019 ziua III – 70 de lei – trupe confirmate: Riverside

Eveniment consacrat contemporaneității, SOUNDART Festival girează pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. Primele trei zile ale festivalului vor fi completate de concerte susținute de numeroase și importante trupe aparținând sferelor rock Stoner și Progressive ale Europei.

Pentru mai multe informații sau orice fel de întrebări, vă așteptăm pe pagina evenimentului de pe FB: facebook.com/events/1384609415002533/

Biletele se găsesc în format electronic pe iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.
Online pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară.

Anterior Sur Austru vor cânta alături de Bucovina la lansarea Septentrion
Înainte Concert Disturbed în premieră în Romania pe 27 iunie 2019

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu