• Soen va susține două concerte în România

Soen va susține două concerte în România

Formația suedeză Soen va susține două concerte în România (17.05.2022 – /Form Club din Cluj Napoca și 18.05.2022 – Quantic Pub din București), în cadrul „Imperial European Tour 2022”. Turneul promovează cel mai nou produs discografic al trupei, intitulat „Imperial”, material lansat în ianuarie 2021 prin Silver Lining Music.

Biletele pentru concertele de la /Form Club – Cluj Napoca și Quantic Pub – București, sunt disponibile exclusiv prin AmBilet.ro, la următoarele prețuri:

  • 69 leiEarly Bird (50 bucăți)
  • 79 leiPresale (până înainte de ziua concertului
  • 85 leiNormal Acces (preț în ziua concertului)

Dacă la început a fost privit ca „noul proiect al fostului baterist Opeth”, Martin Lopez, a fost suficient ca Soen să lanseze primele piese pentru a ne lămuri că avem de-a face cu o entitate artistică nouă și surprinzătoare. Influențele nu au venit, așa cum se aștepta multă lume, dată fiind prezența într-una dintre primele formule a veteranului basist Steve DiGiorgio, din zona metal-ului extrem, ci dinspre poate cel mai atipic grup progresiv, Tool. De altfel, suedezii nu au negat niciodată apropierea de trupa din Los Angeles, dar, de la un album la altul, și-au construit o identitate originală și inconfundabilă.

De la „Cognitive” (2012) până la „Lotus” (2019), Soen și-a rafinat stilul de compoziție, iar muzicienii de primă mână din sânul grupului au evitat capcana virtuozității gratuite, punându-și talentul în slujba realizării unor cântece deopotrivă complexe și memorabile. În centrul lor, vocea unică a lui Joel Ekelöf, care jonglează cu ușurință prin registre ce merg de la metal până la melodii pop și chiar… colinde tradiționale suedeze.

Dacă „Lotus” a fost albumul care a conturat cel mai bine identitatea trupei, „Imperial”, apărut anul acesta, este cel care îi poate asigura saltul comercial, pentru că reușește performanța de a nu face compromisuri și de a deveni, în același timp, accesibil unor categorii mai extinse de ascultători.

Live, Soen s-a dovedit a fi la înălțimea înregistrărilor, iar aceste concerte de la București și Cluj-Napoca le va da ocazia celor care îi cunosc pe suedezi să vadă cât de mult au crescut de la primele lor prezențe în România, iar celor care îi văd în premieră să se bucure de măiestria unor artiști care redefinesc metal-ul progresiv, depășindu-i în același timp cu mult granițele.

Soen:

  • Martin Lopez – tobe, percuție
  • Joel Ekelöf – voce
  • Lars Åhlund – claviaturi
  • Cody Ford – chitară
  • Oleksii „Zlatoyar” Kobel – bas

Organizator: Promusic Events & Maximum Rock
Partener: Rock FM

Anterior Galerie foto Mentor Rock Gethering – In Memoriam Adi Bărar, Ziua 3
Înainte Neon Prophecies deschide concertul Bucovina și Dordeduh de la Arenele Romane

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu