Rockstadt Extreme Fest anunță formații noi pentru ediția din 2023

Rockstadt Extreme Fest anunță formații noi pentru ediția din 2023

Primăvara vine cu vești bune! În luna martie va fi anunțat lineup-ul final pentru Rockstadt Extreme Fest și programul pe zile. Soulfly, Legion of the Damned, Deez Nutz, The Acacia Strain, Eyehategod, Hierophant, Messa și Within Destruction se alătură numelor deja confirmate pentru ediția din 2023 a Rockstadt Extreme Fest.

Legendarii Max Cavalera și Soulfly se întorc în Europa pentru câteva show-uri și bineînțeles că se vor opri și la Rockstadt Extreme Fest. Veteranii scenei thrash metal ne vor încânta cu un recital care va conține piese Soulfly, atât noi, cât și vechi și cu bine-cunoscutele piese Sepultura. Max Cavalera creează încă din anii 1980 riff-uri nimicitoare, prima dată ca membru fondator al legendarei trupe braziliene de thrash, Sepultura, iar mai târziu din postura de lider pentru mai cerebrala, dar la fel de incisivă, Soulfly. Apărută la sfârșitul anilor 90, Soulfly încorporează o multitudine de subgenuri de metal și worldbeat, inspirându-se din groove, thrash, nu-metal și muzică tribală braziliană.
Din același domeniu al thrash-ului vine și următoarea trupă, Legion of the Damned, unul dintre cele mai cunoscute nume de thrash/death din secolul 21. Olandezii vor lansa un nou album în luna mai prin Napalm Records.

Următoarea formație vine tocmai din partea opusă a lumii. Este vorba despre Deez Nutz, o combinație de punk, hardcore și hip-hop.

The Acacia Strain, unul dintre numele cunoscute al scenei americane de metal, vor ajunge pentru prima dată în România. Membrii acesteia descriu stilul muzical ca „heavy”, neplăcându-le etichetarea bazată pe genuri muzicale. „Puteți găsi și alte trupe care sună ca noi, dar ele nu au ce avem noi. Noi avem suflet. Noi chiar vorbim serios.”, au declarant aceștia. Liric, muzica lor este bazată pe „ură, nihilism, dependența umanității de tehnologie și oroarea de a exista”. The Acacia Strain este „responsabilă” de unul dintre cele mai grele albume ale anilor 2000, Wormwood.

Tot din Statele Unite ale Americii vine și următoarea formație, Eyehategod. Formată în 1998 în New Orleans, Eyehategod a avansat rapid pe scena sludgecore-ului sudic, care include trupe precum Crowbar sau Down, trupe puternic influențate de Black Sabbath, Black Flag și The Melvins. Muzica este un amestec fără compromisuri de punk cu influențe de doom și blues și metal mizantropic.
Hierophant, trupa italiană de black/death metal, va poposi și ea la poalele cetății din Râșnov. Cel mai recent album lansat, Death Siege, a fost scris în primele luni ale pandemiei, din martie 2020 până în mai 2021, o perioadă întunecată descrisă de Lorenzo ca „un proces al dracului de lung, dar care a meritat.”
„Până atunci pieselor le lipsea, probabil, o structură și aranjamente adecvate. Gândindu-mă în urmă, Mass Grave – albumul precedent – este mai grind, spre deosebire de noul album, care este mult mai metal și axat pe riff-uri. Piesele sunt mai lungi și se întâmplă mai multe lucruri în ele, albumul este mult mai ambițios, per total, și mult mai muzical.”, a mai declarat acesta.

Messa, cea mai elegantă combinație de jazz și post-metal, vine tot din Italia. Muzica lor, care a fost descrisă ca fiind de primă clasă, creativă, de suflet și seducătoare, îmbină doom, jazz, blues și occult rock într-un amestec puternic de „arome” sonice, totul culminând cu vocea irezistibilă a Sarei Bianchin. De la prima vedere, este evident că membrii Messa provin din medii muzicale diferite, pe care le încorporează cu succes într-un stil doom metal. Există chiar și elemente de jazz prin folosirea pianului Rhodes și a saxofonului.

Within Destuction, trupa slovenă de brutal deathcore, a apărut în 2010 și este una dintre cele mai respectate trupe europeane de deathcore.

Rockstadt Extreme Fest 2023 va avea loc în umbra cetății Râșnov, între 2 și 6 august. Vor fi 3 scene pe care vor cânta nu mai puțin de 70 de trupe în cele 5 zile de festival. Vă veți putea potoli foamea cu mâncare delicioasă sau veți putea încerca să vă doborâți recordul personal la băut bere, profitând de prețurile bune, pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva. În plus, zona oferă mai multe atracții pentru turiști: cetatea Râșnov, peștera Valea Cetății, rezervația de urși LiBEARty, sau celebrul castel al lui Dracula, Bran.

Până în prezent au fost confirmate următoarele formații pentru Rockstadt Extreme Fest 2023: Agnostic Front (SUA), Alestorm (Marea Britanie), Allochiria (Grecia), Amorphis (Finlanda), Arch Enemy (Suedia), Avatar (Suedia), Deez Nutz (Australia), Deicide (SUA), Dying Fetus (SUA), Employed to Serve (Marea Britanie), Epica (Țările de Jos), Eyehategod (SUA), Gaerea (Portugalia), Gutalax (Cehia), Hangman’s Chair (Franța), Heilung (Germania), Heriot (Marea Britanie), Hierophant (Italia), I Am Morbid (SUA), Igorrr (Franța), Impaled Nazarene (Finlanda), Imperial Triumphant (SUA), Infest (Serbia), Knocked Loose (SUA), Legion of the Damned (Olanda), Lionheart (SUA), Marduk (Suedia), Mayhem (Norvegia), Meshuggah (Suedia), Messa (Italia), Midnight (SUA), Misþyrming (Islanda), Obituary (SUA), Pertubator (Franța), Sacred Reich (SUA), Sleep Token (Marea Britanie), Soulfly (SUA), Spectral Wound (Canada), The Acacia Strain (SUA), The Ocean (Germania), Therion (Suedia), Triptykon (Elveția), Trivium (SUA), Villagers of Ioannina City (Grecia), While She Sleeps (Marea Britanie), Within Destruction (Slovenia) și Zeal & Ardor (Elveția) .

Abonamentele pot fi achiziționate de pe tickets.rockstadtextremefest.ro sau de pe iabilet.ro și au următoarele prețuri:

  • Pragul 4: 690 lei (1500 de abonamente) – perioada 27 decembrie – 3 aprilie 2023
  • Pragul 5: 760 lei (1000 de abonamente) – perioada 4 aprilie 2023 – 3 iulie 2023
  • Pragul 6: 850 lei – după 3 iulie 2023, inclusiv la intrarea în festival
Anterior Bruce Dickinson a trimis un mesaj video fanilor din România
Înainte Bruce Dickinson la Sala Palatului: Program și reguli de acces

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu