Religia Heavy Metal mai tare decat scientologii, druizii și sataniștii

Religia Heavy Metal mai tare decat scientologii, druizii și sataniștii

Felicitări din inimă pentru religia heavy metal! Da, da, ați citit corect. Religia heavy metal. În frumosul Regat Unit al Marii Britanii, mii de oameni au declarat că aparțin religiei „heavy metal”, într-un recensământ recent, întrecând religia druizilor, satanismul și pe scientologi.

Fiți binecuvântați, metaliști din Anglia, pentru că ați ales să urmați calea reverendului Dickinson, pastorului Halford și a Sfântului Dio, precum și a multor alți sfinți muzicieni de pe tărâmul heavy-metal-ului. Conform The Guardian, 6.242 de oameni au răspuns „heavy-metal” la întrebarea legată de religia lor din cadrul recensământului. Păgânismul și vrăjitoria au reușit până la urmă să aibă mai mulți adepți decât heavy-metal-ul, dar numai 4.189 s-au declarat druizi și chiar mai puțini scientologi. În plus, un număr de 1.983 au ales să se auto-denumească sataniști și un număr uimitor de 176.632 de oameni au pretins că stăpânesc „forța”, fiind Jedi.

Campania „Religia Heavy Metal” a fost promovată de Metal Hammer și l-a avut ca vârf de lance pe vocalistul de la Saxon, Biff Byford, care a impulsionat fanii. „Heavy-metal-ul este o muzică tribală și oricine o ascultă este un membru al tribului”, a declarat Byford pentru independent.co.uk, în 2010. „Publicul este foarte, foarte loial, în special germanii. Nu este ca în muzica pop, unde dacă următorul cântec nu este destul de bun, treci peste el și îl uiți; în muzica pe care o facem noi, oamenii îți dau voie uneori să o faci de oaie și ăsta e un lucru extraordinar”.

„Muzica noastră nu este despre dragoste”, a adăugat Byford. „Cântecele noastre sunt mai mult despre Richard Inimă de Leu, trenuri de oțel și despre tunete și fulgere. Dar când ești pe aceeași lungime de undă cu un public numeros, asta poate fi o adevărată experiență, o conexiune extraordinară… Cred că se poate spune că într-un fel este o experiență religioasă”.

Anterior Gypsyhawk - videoclip pentru piesa State Lines
Înainte Ghost face ultimele finisaje pentru următorul album

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu