• Programul concertului Immolation, Taine și Malpraxis din Quantic

Programul concertului Immolation, Taine și Malpraxis din Quantic

Sâmbătă, 29 iunie, trupa americană de death metal Immolation revine în România, la club Quantic. În deschiderea concertului vor urca pe scenă Taine și Malpraxis.

Formată la sfârșitul anilor ’80, Immolation a devenit rapid un nume respectat în scena death metal. Trupa și-a lansat albumul de debut, „Dawn Of Possession”, la Roadrunner Records în 1991, devenind instantaneu un clasic al genului datorită sunetului său greu și înfricoșător. Deși trupa a făcut turnee și a ajuns chiar și în zone neexplorate de acest stil muzical la acea vreme, s-a găsit în mijlocul unei explozii de trupe clone și nenumărate albume de calitate slabă, ceea ce a dus la scăderea interesului pentru death metal. Acesta și multe alte motive au făcut ca Immolation să nu lanseze un nou album timp de aproape cinci ani, o situație care ar fi pus capăt multor trupe. Lansarea unui astfel de album după atât de mult timp și cu atât de puțină expunere a fost o realizare pe care puține trupe ar fi putut-o atinge într-o scenă în continuă schimbare, cu atât mai puțin să reușească. Immolation a lansat al doilea album de studio, „Here In After”, la MetalBlade în 1996. Cu această lansare, Immolation a dovedit că muzica a rezistat testului timpului și că fanii erau încă devotați. A făcut numeroase turnee, alături de trupe precum Cannibal Corpse și Six Feet Under, răspândindu-și muzica puternică pe tot cuprinsul țării.

Au urmat mai apoi încă nouă albume printre care „Failures for Gods” (1999), „Close to a World Below” (2000), „Unholy Cult” (2002), „Harnessing Ruin” (2005), „Shadows in the Light” (2007), „Majesty and Decay” (2010), „Kingdom of Conspiracy” (2013), „Atonement” (2017) și „Acts of God”, cel mai recent album lansat în 2022.

Immolation lansat al 11-lea album de studio, „Acts of God”, în iarna anului 2022 prin Nuclear Blast Records. După cinci ani de la ultimul lor album, „Atonement”, noul material demonstrează abilitatea continuă a trupei de a crea sunete fascinante, rămânând înrădăcinată în stilul old school death metal.

„Acts of God” include piese precum „The Age of No Light”, „Blooded” și „Immoral Stain”, fiecare aducând elementele distinctive ale trupei Immolation: ritmuri rapide și lente, armonii groovy și pasaje de chitară tăioase.

Cu o carieră ce se întinde pe peste două decenii, trupa Taine se remarcă pe scena de underground românească cu un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul „Chaos and Contemplation”, un material ce reflectă creșterea și evoluția trupei.

Malpraxis este o trupă de death metal formată în toamna anului 2009 la inițiativa lui Florin (tobe), cunoscut publicului larg de metal extrem pentru prezența lui în Necrovile (una din trupele pioniere a scenei metalice extreme din România încă din 2001) și a lui Cristian (voce), imediat după ce a plecat din sânul trupei extreme de underground numită Skullp.

Trupa clujeană abordează un mix balansat între brutal death metal, death grind și slam death metal. Stilul Malpraxis este în esență death metal, recunoaștem influențe dintr-un spectru divers al metal-ului de la trupe de old school, precum Cannibal Corpse, Suffocation, Deicide, Dying Fetus etc.

Program

  • 19:00 – Acces public
  • 20:00 – Malpraxis
  • 20:50 – Taine
  • 22:10 – Immolation

Bilete

Biletele sunt disponibile pe bilete.quantic.pub la următoarele prețuri:

  • 90 lei – acces general – presale – până pe 28.06.2024 inclusiv
  • 100 lei – acces general – doar în ziua evenimentului – 29.06.2024 online și la intrare
Anterior Belphegor și Malevolent Creation vor susține 2 concerte în România
Înainte Symphony X, în premieră în România la Posada Rock Festival 2024

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu