Încă 6 formații confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018

Încă 6 formații confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018

Ieri, organizatorii Rockstadt Extreme Fest 2018 au publicat pe pagina oficială a festivalului următorul comunicat:

„Scena underground este vitală pentru noi, motiv pentru care în fiecare an încercăm să aducem în fața voastră nume din scena europeană, unele pentru prima dată în Romania, fiecare oferind un show și o muzică aparte.

Și în acest an am încercat să oferim ce e mai bun din underground, iar astăzi putem confirma șase noi nume.

După anularea neprevăzută de anul trecut, am reușit alături de Allochiria să reprogramam showul pentru ediția din acest an. Allochiria cu siguranță nu este un nume străin față de publicul român, grecii concertând pentru prima data în Romania la Rockstadt Extreme Fest 2014 și oferind un show post-metal absolut memorabil.

Sur Austru ajung și ei la Rockstadt Extreme Fest, fiind de asemenea și printre primele apariții ale grupului în fața unui public. Sur Austru este continuarea muzicală și lirică a formației Negură Bunget, având în componență membri ce au activat în diverse etape ale acestei formații, alături de muzicieni ce activează în Grimegod sau Kultika. O continuare firească a moștenirii Negură Bunget, Sur Austru vor prezenta piese ce vor fi incluse pe materialul de debut ce urmează a fi lansat în acest an.

Din Ucraina îi avem pe White Ward, un grup de care suntem foarte bucuroși să îi prezentăm pe scena festivalului. Lansați în 2012 și concentrați pe un spectru depressive black metal, White Ward își trag influențele din lucrări semnate de H.P. Lovecraft sau I.M. Banks, univers ce se extinde muzical prin alăturarea muzicii metal cu cea jazz, inclusiv prin utilizarea saxofunului, elemente ce fac din muzica White Ward o calătorie sonică unică.

Cu o istorie de peste 18 ani, Rock n Ghenă este una din formațiile pionere ale genului hardcore în România și totodată una din cele mai vechi nume ale scenei metal autohtone. Venind direct de la malul Mării Negre, Rock N Ghenă au un palmares discografic ce poate fi catalogat drept un manifest muzical și liric fără compromis, plin de energie, o muzica în a cărui mesaj social ne regăsim cu toții.

Devenit deja o tradiție în istoria Rockstadt Extreme Fest, Fulmineos revine și în acest an cu unul din numeroasele sale proiecte muzicale, de această dată o revenire Ordinul Negru, de această dată într-o nouă componență și cu un viitor al optulea album. Lansat in 2004, Ordinul Negru se axează pe latura ocultă a muzicii black metal, având în palmares un impresionant număr de 16 lansări discografice, dintre care șapte albume, un EP și numeroase lansări split.

To Kill Achilles revin și ei în România, totodată pentru prima dată pe scena Rockstadt Extreme Fest. Iar într-un gen muzical saturat unde sute de formații încearcă să obțină același stil sau sound, To Kill Achilles reușesc să își formeze propriul brand de melodic metalcore pentru a oferi un sound nemaiîntâlnit în acest gen. Lansați în 2010, acești scoțieni urmează cu strictețe etica DIY, concertând în Europa, Rusia sau Asia alături de nume precum I Killed The Prom Queen, The Browning, While She Sleeps, Napoleon, Betraying The Martyrs sau Heart In Hand.

Aceeași etică DIY este urmată și de Confessions Of A Traitor, grup londonez lansat în 2013, influențat muzical de o varietate de genuri, determinați de versuri motivaționale, influențați de riffuri heavy și breakdowns și, în final, un nume ce a câștigat rapid o reputație în scena britanica. Au cântat în toată Europa, inclusiv în România, alături de nume precum Blessthefall, Architects sau Crazy Town.

Pâna în acest moment au confirmat IN FLAMES, W.A.S.P., OBITUARY, POWERWOLF, CONVERGE, ENSLAVED, DYING FETUS, FLESHGOD APOCALYPSE, METAL ALLEGIANCE, BRUJERIA, SEPTICFLESH, GOATWHORE, DIRTY SHIRT, BUCOVINA, BELPHEGOR, ORIGIN, DOYLE (MISFTIS), COMA, GUTALAX, FLESHLESS, GET THE SHOT, FULL OF HELL, DUST BOLT, ALLOCHIRIA, INFEST, OBSCURE SPHINX, KISTVAEN, E-AN-NA, SUR AUSTRU, INGESTED, NERVOCHAOS, KUROKUMA, ROCK N GHENĂ, THE FALLEN PROPHETS, THE THIRTEENTH SUN, W3 4R3 NUM83RS, IMPURE WILHELMINA, TO KILL ACHILLES, CONFESSIONS OF A TRAITOR, OF VIRTUE și THE ROYAL.

Biletele sunt disponibile online cât și în rețele locale via:
www.rockstadtextremefest.ro
www.myticket.ro
www.bilete.ro

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca și precedentele ediții, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 și pe toată durata festivalului”

Anterior Americanii de la GODSMACK în concert la București
Înainte TBA lanseaza EP-ul It's Something in club Motiv pe 25 mai

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu