• #DecembrieNegru – Ordinul Negru, Kolac, NocturN, Váthos la Quantic

#DecembrieNegru – Ordinul Negru, Kolac, NocturN, Váthos la Quantic

Vineri, 6 decembrie 2019, de la ora 19:30, Axa Valaha Productions prezintă singurul concert în capitală al trupei Black Metal timișorene Ordinul Negru, alături de invitatații lor din Serbia, Kolac, și două dintre cele mai interesante și obscure trupe Black Metal pe care undergroundul romanesc le poate oferi în acest moment, NocturN și Váthos. Niciuna dintre cele patru trupe incluse pe afișul #DecembrieNegru nu concertează foarte des, preferând apariții rare și interesante, în care să prezinte publicului materiale noi în cadrul unor recitaluri speciale.

Ordinul Negru, proiectul prolificului multi-instrumentistului Fulmineos, cunoscut publicului român mai ales prin activitatea alături de Argus Megere și Negură Bunget, a apărut în 2004 și a activat până în 2015 ca one-man band de studio, cu o discografie impresionantă. Din 2015, Fulmineos a decis să schimbe abordarea și a transformat Ordinul Negru într-o trupă de sine stătătoare de Black Metal atmosferic și ocult, a semnat cu Loud Rage Music, singurul label autohton dedicat trupelor underground românești și a lansat două dintre cele mai apreciate albume Black Metal ale ultimilor ani, „Sorcery of Darkness” (2015) și „Faustian Nights” (2018), ambele în format CD. Dat fiind interesul masiv provocat mai ales de ultimul album, Loud Rage Music a decis sa relanseze ambele albume în ediție limitată pe casetă audio și, de asemenea, „Faustian Nights” beneficiază de o variantă specială pe vinil LP, limitată la 300 de exemplare, toate lansate în 2019. De asemenea, casa de discuri a decis sa reediteze mai multe din vechile materiale lansate înainte de 2015 și foarte greu de procurat în acest moment. Toate aceste materiale vor fi disponibile cu ocazia concertului de la București, alături de mai multe modele reprezentative de merchandise.

 

Kolac, invitații speciali ai acestui concert, vin din Belgrad, Serbia. Sârbii au fost întotdeauna cunoscuți pentru abordarea lor foarte directă în ceea ce privește Black Metalul și bineînțeles că trupa Kolac nu face excepție. Recomandați de Milan Rakic, una dintre figurile legendare ale scenei metal din țara vecină, activ la finele anilor 90 alături de cele mai importante trupe sârbești, May Result și The Stone, și proprietarul labelului Grom Records, Kolac propune un recital 100% Slavic Satanic Black Metal, întunecat și rece, puternic influențat de valul norvegian, dar și de black metalul ceh sau polonez.

Nocturn, una dintre cele mai obscure trupe Black Metal ale scenei din Timișoara, cu o abordare care aduce aminte de Dissection, vine să prezinte publicului din capitală albumul „Thrones of Deception” lansat independent în 2018. Trupa include mai mulți muzicieni care activează la Ordinul Negru, Dordeduh și Blutrina.

Trupa care va oficia în deschiderea ritualului Black Metal de pe 6 decembrie este Váthos, autori de post Black Metal atmosferic și depresiv, ce vor prezenta publicului materialul inclus pe albumul de debut, deja înregistrat la Studio 148 alături de unul dintre cei mai talentați producători români, Marius Costache, și care urmează a fi lansat în 2020.

Biletele se găsesc exclusiv prin iabilet.ro

  • Early Bird Tickets (limitate la 69) – 33,3 lei SOLD OUT!
  • Pre-sale: 40 lei

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

Anterior Concert Draconian, Clouds & Abigail (doublă lansare de album) în Quantic
Înainte CRONICA CONCERT LUNA AMARA& GUNSHEE IN CLUB QUANTIC – 15 NOIEMBRIE 2019

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu