Concert Sear Bliss, Thy Catafalque, The Committee, WarHymn și SMAÉ în a șasea zi QFest 2023

Concert Sear Bliss, Thy Catafalque, The Committee, WarHymn și SMAÉ în a șasea zi QFest 2023

Când se lasă toamna peste marele București, atunci e și momentul micului minifestival care ține nici mai mult, nici mai puțin de 7 zile: QFest.

QFest este despre muzică, despre prietenie, despre diversitate culturală. 7 zile de concerte variate de la rock, metal, folk, hip hop la electro, 7 zile în care trupe cunoscute și îndrăgite vor urca pe aceeași scenă, scena Quantic. Așadar, pregătiți-vă pentru o săptămână de forță la început de octombrie, între 2 și 8 octombrie.

Ziua a șasea a QFest este dedicată metalului. Va fi o seară specială alături de 5 trupe speciale: Sear Bliss, Thy Catafalque, The Comittee, WarHymn și SMAÉ.

Anul 2023 este unul special pentru activitatea Sear Bliss, trupa sărbătorește a 30-a aniversare de la înființare și al cincilea concert în București. Prin urmare concertul din 7 octombrie din Quantic va fi unul festiv. Sear Bliss va sărbători aceste realizări printr-o reprezentație cu totul specială. Ne vom bucura de piese de pe albumele mai vechi, dar și de cântece de pe viitorul album al trupei, al nouălea, care urmează să fie lansat anul acesta.

Chiar dacă industria muzicală le etichetează ca avantgarde metal, albumele pe care Tamás le-a compus în ultimii 25 ani sunt alcătuite din mult mai multe stări și elemente muzicale, precum black metal, influențe etno, folclor maghiar, muzică electronică și multe stiluri de metal. Tamás colaborează cu casa de discuri franceză Season of Mist încă din 2011 și în ultimii 2 ani a reușit în sfârșit să construiască o trupă live care să-i evidențieze o altă latură a creativității sale în continuă schimbare. Thy Catafalque vor avea în sfârșit primele concerte în România: în Timișoara pe 6 octombrie și la București la QFest pe 7 octombrie.

The Commitee este o trupă internațională formată din artiști black metal. Pornită în 2007 ca un proiect cu 2 membri, trupa s-a dezvoltat în doar câțiva ani într-o formație completă. The Commitee cântă o simfonie de doom/black metal întunecat și rece, inspirat de filozofii distopice, arta sadică a ingineriei sociale, evenimente istorice sumbre și latura distructivă a naturii umane.
Membrii trupei sunt apolitici și se ridică deasupra etichetelor, trăgându-și inspirația din cele mai rele aspecte ale istoriei și inevitabila apariție a unui viitor distopic.

WarHymn este o trupă de occult black metal cu un sunet atmosferic care abordează teme legate de gnosticism și perspective filozofice diferite despre subiecte precum conștiința, originea păcatului și bazele lumii în care trăim.

Trupa SMAÉ, înființată în Iași, abordează genul black metal având diverse influențe stilistice. Acronimul SMAÉ vine din sintagma maghiară „Sötét már az Évad”, în traducerea liberă „anotimpul este deja întunecat”. Abordările lirice conțin tematici precum: percepția unilaterală, atonie morală sau asimetria socială.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro și la intrare la următoarele prețuri:

  • 80 lei – acces general – earlybird, în limita a 100 de bilete
  • 90 lei – acces general – presale, până pe 06.10.2023 inclusiv
  • 100 lei – acces general – doar în ziua evenimentului, 07.10.2023, online și la intrare

Accesul copiilor cu vârsta de până la 7 ani inclusiv este gratuită dacă sunt însoțiți de un părinte care deține un bilet valabil de acces. Recomandăm utilizarea căștilor de protecție fonică pentru copii.

Accesul copiilor cu vârsta de până la 16 ani inclusiv este permisă în baza unui bilet valabil și dacă sunt însoțiți de un părinte care deține un bilet valabil de acces.

Accesul minorilor cu vârsta cuprinsa între 16 și 18 ani este permisă în baza unui bilet valabil de acces.

Minorilor le este cumpărarea și consumul de băuturi alcoolice.

Este permis accesul cu animale de companie cu condiția respectării regulamentului privind animalele de companie în spațiul public (animalele vor fi ținute în lesă, câinii de talie mare sau rase agresive obligatoriu poartă botniță etc.).

Ai grijă de bunurile tale! Organizatorii/producătorii nu sunt responsabili pentru bunurile participanților ori pentru eventuale pagube produse.

Pe durata evenimentului se vor realiza înregistrări audio și video, care vor fi folosite ulterior pe platformele de social media ale noastre și ale partenerilor, iar unele pot conține, aleatoriu, imaginea sau vocea persoanelor din public. Participarea la eveniment reprezintă acordul implicit pentru folosirea lor în aceste scopuri.

Pe durata evenimentului pot fi folosite lumini cu efect stroboscopic, care cresc riscul declanșării crizelor de epilepsie. Recomandăm persoanelor afectate de aceasta condiție să evite participarea.

Evenimentul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice.

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita acte care dovedesc vârsta participanților minori.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica regulamentul în conformitate cu prevederile aflate în vigoare.

Contravaloarea biletelor de acces nu poate fi returnată.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor care nu respectă regulile de acces.

Anterior Concert Șuie Paparude, ZOB, E.M.I.L. și Recycle Bin în a cincea zi QFest 2023
Înainte Metal Gates Festival 2023 va găzdui o conferință cu tema "Peisajul industriei muzicii Metal: strategii pentru trupele românești în căutarea succesului pe plan internațional."

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu