Concert Pantera în România, la METALHEAD Meeting 2023

Concert Pantera în România, la METALHEAD Meeting 2023

În 2023 METALHEAD Meeting sărbătorește 10 ani de la prima ediție și revine la formatul de 3 zile. Festivalul va avea loc între 26 și 28 mai la Romexpo, în aer liber. Capul de afiș al festivalului este trupa americană Pantera, trupa considerată ca fiind una dintre cele mai mari trupe de metal din toate timpurile. Trupa va urca pe scenă sâmbătă, pe 27 mai.

Bilete: tickets.metalheadmeeting.com și pe iabilet.ro/bilete-metalhead-meeting-2023-10-ani-80157/

Fanii care au cumpărat bilete în trecut la Metalhead Meeting vor primi un cod unic cu care au acces la bilete pe 23 noiembrie de la ora 10:00. Acest cod poate fi folosit o singură dată. Biletele se pun în vânzare pentru publicul larg, vineri, 25 noiembrie de la ora 10:00. Se pun în vânzare doar 10.500 de abonamente. Organizatorul nu intenționează să vândă bilete de o zi pentru că cel mai probabil festivalul va fi sold out până să apuce să pună în vânzare biletele de o zi.

Cvartetul compus din Phillip Anslemo, chitaristul Dimebag Darrell, fratele său, toboșarul Vinnie Paul și basistul Rex Brown au ajuns rapid la un succes masiv global în anii 90 cu mai multe albume recompensate cu discuri de platina și aur, turnee sold out, reprezentații live feroce și patru nominalizări la premiile Grammy. Inclusiv astăzi piesele lor sunt cosiderate niște capodopere ale muzicii metal și niște adevărate pietre de temelie pentru muzica heavy metal de pe albume precum Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power, dar și albumul care a ajuns pe locul 1 în Billboard, Far Beyond Driven. Cei patru texani au continuat să inspire foarte multe trupe în timp ce au adunat milioane de fani devotați în jurul lumii.

Puțini mai speram la o reuniune, însă acest lucru acum este posibil la METALHEAD Meeting. Trupa s-a reunit și este cap de afiș la majoritatea festivalurilor din jurul lumii.

Despre istoria Pantera sunt mult prea multe de spus. După patru albume în stilul clasic al anilor ’80, în 1990, Pantera a revoluționat metalul cu „Cowboys from Hell”. Considerat printre primele materiale de Groove Metal, „Cowboys from HELL” a fost discul care a transformat Pantera într-o formație de top. Albumul i-a urcat și pe scena legendarului show de la Moscova, „Monsters Of Rock”, în 1991 alături de Metallica, AC/DC, Mötley Crüe, Queensrÿche și The Black Crowes, unde au cântat în fața a 1,6 milioane de spectatori.

Au urmat „Vulgar Display of Power”, considerat de fani, dar și de critici unul dintre cele mai bune albume metal din istorie, apoi „Far Beyond Driven”, material care a ajuns pe prima poziție în Billboard 200 și care a atins cel mai rapid borna de 1.000.000 de vânzări din catalogul Pantera.

Următorul, „The Great Southern Trendkill”, este un album pe care Dimebag își demonstrează măiestria de chitarist. Solo-ul piesei „Floods” este considerat de mulți cel mai bun solo al artistului, Guitar World incluzându-l pe poziția 32 în topul celor mai bune solouri din toate timpurile.

„Reinventing the Steel”, este ultimul disc unde aceste 4 genii ai muzicii, Dimebag, Rex, Vinnie și Phil pot fi auziți împreună. Piesa „Revolution Is My Name” avea să fie nominalizată și la premiile Grammy pentru Best Metal Performance.

Pantera este sinonim cu legenda, o trupă cult pentru ascultătorii de rock și metal de orice vârstă, un nume care poate fi pus oricând alături de marile trupe ale genului precum Metallica, Iron Maiden sau AC/DC. Iar noi îi vom vedea live la București la METALHEAD Meeting.

Abonamentele de trei zile se găsesc pe iabilet.ro la următoarele prețuri:

  • VIP – 699 lei – Pe platformă la înălțime, aproape de scenă, cu bar și acces separat. Doar 500 de bilete
  • Cowboys from Hell (A) – 399 lei – Fără loc, în fața scenei. Doar 3000 de bilete
  • Concrete sledge (B) – 339 lei – Fără loc, în spatele Categoriei A. Doar 7000 de bilete

La intrare abonamentele costă 450 de lei la Categoria A și 400 de lei la Categoria B.

La prețul tuturor abonamentelor se adaugă comisionul de emitere bilet de 15 lei.

Fiecare comandă poate conține maxim 6 bilete.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.

Un eveniment METALHEAD și BestMusic Live powered by ROCK FM

Anterior Concert Vița de Vie Simfonic la Sala Palatului
Înainte Concert Villagers of Ioannina City în Quantic

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu