Concert Korn la Bucuresti: Concertul generatiei nostalgice (cronica)

Concert Korn la Bucuresti: Concertul generatiei nostalgice (cronica)

Americanii de la Korn au reusit in 20 de ani de cariera sa ajunga in Romania doar de doua ori, prima oara fiind la Peninsula in 2010.

Cu toate ca la eveniment au fost prezenti in jur de 3500 de oameni, totul s-a desfasurat foarte bine, fara cozi, injuraturi sau alte artificii gandite de organizatori parca menite sa te enerveze in loc sa te faca sa te simti bine, exemple avem destule.

Am ajuns la Arene inca de la deschiderea portilor, dar nu prea era multa lume Publicul nu s-a inghesuit sa vada trupele din deschidere: IPR, Point Blank si Coma. Neasteptat de cuminte multimea, desi multi au venit asa cum am tot auzit, „sa vad trupa generatiei mele”, formatie care a creat pe langa muzica o intreaga cultura vestimentara.

Sabotage Summer Night _IPR_credits Valeriu Catalineanu _Romanian Club Culture (11)

Implant pentru Refuz au urcat primii pe scena cu piesa „Sidef”. Chiar daca as fi vrut sa fie mai multi oameni la inceput, cei prezenti au fredonat alaturi de ei versurile piesei, dupa parerea mea una din cele mai memorabile piese din aceasta zona. Au urmat piese de pe cel mai nou album, pe care il recomand – sa il ascultati cu prima ocazie in cazul in care nu ati facut-o deja. Pentru ca au cantat pe presetul celor de la Korn, mi-as fi dorit sa aud un sunet mai metalic si agresiv, dar concertul lor a fost bun oricum.

Point Blank a fost a doua trupa aparent cu destul de mult public care ii astepta. Pe macedoneni ii stim probabil de la memorabilele emisiuni facute de Hefe cu multi ani in urma ‘’Rockada’’. M-am bucurat ca am avut ocazia sa ii vad, chiar daca nu au reusit sa imi starneasca interesul de a ma duce acasa si a da drumul la o piesa de la ei.

Coma au fost la inaltime, insa, nu pot spune ca a fost cel mai bun concert pe care l-au sustinut, cum tot am auzit. Iar asta pentru ca i-am vazut de multe ori in ultima vreme pe scene mai mari si mai mici si un concert Coma are aceeasi intensitate mereu, oamenii dau tot ce pot pe scena indiferent de moment. Intr-adevar, la Korn i-am simtit ca au ceva de demonstrat si au facut-o cu brio, au miscat publicul din loc la propriu.

Poze Concert Korn la Bucuresti 2015

Korn 

Inainte sa intre Korn pe scena, deja publicul se adunase binisor. Bineinteles, au intrat pe scena cu „Blind”, asa cum au facut-o si la festivalurile la care au participat pana acum in acest turneu. Un show bun, animat, publicul cantand, dansand si destul de implicat. Intr-adevar, senzatia era de „piesele cu care am crescut” atat noi, generatiile mai mari, cat si cei care inca sunt in crestere :)

Abia pe la „Faget” lumea era intrata bine pe sentiment si se urla refrenul din toate colturile publicului. Si noi la fel (cumva piesa asta a fost preferata mea pe vremea cand ascultam Korn). Un moment frumos. In rest nu prea m-a cucerit albumul asta de la Korn, asa ca nu pot spune ca nivelul meu de entuziasm era pana la cer cat a durat setlistul.

Abia dupa ce au terminat de cantat albumul de debut a fost adus pe scena si stand-ul faimos al lui Davis si au urmat patru hituri. Cu ocazia asta s-a mai ridicat si nivelul de adrenalina si interes al publicului, care parea ca adormise pe alocuri.

Organizare

Felicitari Emagic petru o organizare ok, fara incidente si fara probleme de orice natura.

Setlist:

„Blind”
„Ball Tongue”
„Need To”
„Clown”
„Divine”
„Faget”
„Shoots and Ladders”
„Predictable”
„Fake”
„Lies”
„Helmet in the Bush”
„Daddy”
„Falling Away From Me”
„Here to Stay”
„Coming Undone”
„Freak on a Leash”
Korn_foto_Alex_Barbulescu-23
Anterior Poze concert Korn la Arenele Romane Bucuresti
Înainte Informatii si sfaturi despre Rockstadt Extrem Fest 2015

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu