Trupa romaneasca noua: Bloodyway lanseaza albumul de debut

Trupa romaneasca noua: Bloodyway lanseaza albumul de debut

Bloodway s-a nascut in Iulie 2013, din dorinta a trei muzicieni – Costin Chioreanu (chitara, voce), Alex Ghita (tobe) si Mihai Andrei (bass) de a combina experienta acumulata in trecut cu dorinta de a-si depasi granitele expresivitatii artistice. Numele Bloodway defineste drumul initiatic pe care oricare dintre noi il poate experimenta, sub diverse forme, pe parcursul vietii.

Motivul pentru care, pana in ziua de astazi,  totul a fost tinut in secret, incepand de la simpla existenta a trupei, pana la update-uri privind demersul creativ, a fost simpla dorinta a membrilor,  de a oferi publicului direct rezultate si de a ignora complet aspectele sociale pe care existenta unei trupe le poate implica. „Am fost focusati in a ne descoperi pe noi impreuna ca trupa si in a scoate ce este mai bun din aceasta alaturare de forte creative. Asa ca, nu am facut decat sa ne inchidem in sala de repetitii si sa uitam tot ceea ce tine de lumea inconjuratoare dincolo de usa. Telul nostru a fost cel de a crea un material de debut extrem de coerent si puternic, atat muzical cat si emotional. Poate suna un pic dezexat, dar pana si prietenii nostrii cei mai apropiati nu au avut habar de existenta noastra ca trupa, pana astazi. Asta este, scopul scuza mijloacele”, afirma Costin Chioreanu.

In Septembrie 2013 Bloodway a inregistrat in sala de repetitii un demo live, care a fost trimis catre o singura casa de discuri, aceasta fiind I, Voidhanger Records, din Italia.

„Dupa cateva proiecte grafice realizate impreuna in trecut , am descoperit cu cata pasiune acest label lucreaza cu trupele sale si am stiut de la bun inceput ca este cea mai buna varianata pentru Bloodway. Si asa a si fost. Poate cel mai important lucru legat de aceasta trupa este ca orice facem si orice persoana cu care lucram , trebuie sa fie 100% in „lumea” noastra, altfel inseamna ca ceva e gresit si trebuie eliminat imediat.” adauga Costin Chioreanu.

Impreuna cu producatorul/inginerul de sunet Marius Costache, Bloodway a intrat in Noiembrie 2013 in Next Dog Studio pentru a inregistra materialul de debut, intitulat Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon, care va fi scos pe piata, sub forma de CD, de I, Voidhanger Records la inceputul anului 2014. Cat despre muzica trupei, casa de discuri face urmatorul anunt: „Expect some highly emotional dark metal, with twisted riffs and strong roots in black metal but without being imprisoned in its rules, going sometimes even further, to progressive or even psychedelic genres „.

Pana la urmatorul anunt, puteti afla mai multe de aici: http://www.i-voidhanger.com/

bloodway

Anterior Them Frequencies: The Message of the Flower is the Flower ( videoclip nou )
Înainte First Division - Assumed Brain Robbery (cronica album)

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu