Shai Hulud lansează piesa titlu a următorului album

Shai Hulud lansează piesa titlu a următorului album

Noul album Shai Hulud, Reach Beyond the Sun, va fi lansat în America de Nord pe 19 februarie 2013. Piesa titlu este disponibilă prin streaming online și poate fi achiziționată prin iTunes. De-a lungul săptămânilor următoare, trupa va posta înregistrări din studio, muzică nouă și multe altele pe metalblade.com/shaihulud

Reach Beyond the Sun, al patrulea album din catalogul trupei, este produs de chitaristul de la New Found Glory, Chad Gilbert, cunoscut ca vocalist pe albumul de debut de la Shai Hulud – Hearts Once Nourished With Hope and Compassion. Pe lângă producție, Gilbert revine și cu vocea pe album – oferindu-și vocea trupei pentru prima oară după mai mult de zece ani. Ca și albumele precedente ale Shai Hulud, Reach Beyond the Sun s-a născut din mulți ani de muncă asiduă încă înainte de a intra în studio. Efortul precedent al trupei, Misanthropy Pure, o operă de artă frenetică, metalică și bine finisată, este acum pus în contrast cu cântecele mai viscerale, cu compoziție instinctivă, aflate pe noul album și care înglobează elementele brute hardcore/punk care stau la baza influențelor trupei. Bass-istul veteran al trupei, Mad Matt Fletcher afirmă că „oricine cunoaște cu adevărat trupa va fi de acord că ăsta este sunetul nostru adevărat, care consistă din toate stilurile și influențele noastre”. Și trage concluzia: „Da, sună exact ca Shai Hulud”.

„Shai Hulud vine din acel colț izolat al hardcore-ului, unde o voce care țipă are scop și sens. Versurile lor dau putere și inspirație. Un dar al perspectivei, dacă nu chiar al introspecției adevărate” – Nick Pierce/fan Shai Hulud.

Din punct de vedere al versurilor, Shai Hulud continuă să evoce introspecția și o gamă de emoții care sunt practic apanajul lor, în timp ce trupele din underground-ul modern adesea se îndepărtează de adâncimi, de frică să nu devină vulnerabili ca urmare a expunerii interioare. Shai Hulud afirmă că „adevărata putere este inviolabilă” în piesa Monumental Graves și se întreabă introspectiv „este, cu adevărat, un drum fără soare către mormintele pe care ni le pregătim?” și „ne vom readuce inimile la viață?”, în piesele I, Saturnine și A Human Failing, expunându-și fără frică interiorul. În ce privește A Human Failing, un cântec despre o generație dispusă să fie insensibilă la o viață plină de sentimente și durere, chitaristul Matt Fox comentează: „A devenit ‚cool’ să fii rece. Și nu glumesc”. Pentru a pune sub semnul întrebării noțiunile de pesimism interpretate greșit, piesa Think The Adder Benign spune „Nu, nu cred că trandafirii înfloresc doar pentru a-și ascunde țepii, eu doar accept sângerările de la înțepăturile lor”, în timp ce To Suffer Fools menține mizantropia și frustrarea continuă a trupei, o trăsătură binecunoscută a Shai Hulud: „Turnați sărurile lucidității direct în ochi, pentru a vă recondiționa mintea”.

Pentru înregistrările la Reach Beyond the Sun, Shai Hulud a adunat talentele vocale ale prietenilor consacrați din toată comunitatea hardcore. Fanii vor observa contribuții de la: Jay Pepito (Reign Supreme, Blacklisted) pe A Human Failing, John Vigil (The Ghost Inside) pe If A Mountain be My Obstacle, Louis Hernandez (Alpha & Omega) pe Man Into Demon, toți foștii vocaliști oficiali Shai Hulud, Matt Mazalli, Damien Moyal și Geert van der Velde pe Medicine to the Dead, precum și voci adiționale de-a lungul întregului album de la cântăreți precum Justin Krauss (With Life in Mind), Martin Stewart (Donnybrook, Terror), David Wood (Down To Nothing, Terror).

De la lansarea albumului Misanthropy Pure în 2008, Shai Hulud a fost în turnee în Europa, Asia de Sud-Est, Canada, SUA și Mexic. Recent, trupa a apărut în ediția a 25-a a spectacolelor aniversare Revelation Records, atât în Los Angeles cât și în New York. Încep să se desfășoare planurile pentru 2013, pe prima poziție fiind primul lor turneu din Australia, parte a festivalului Soundwave 2013, colegi cu Metallica, Blink 182, The Offspring, Slayer și mulți alții. Multe alte planuri se vor pune la punct pentru promovarea Reach Beyond the Sun, iar Shai Hulud va concerta în fața mai multor fani, fie tineri sau mai în vârstă, decât au avut vreodată.

Înăuntrul albumului se regăsește licărirea speranței, ieșind la iveală ca o acută percepție a realității pe un teren de luptă între pesimismul mohorât și nesăbuitul optimism – o paletă conflictuală a unui vârtej de gânduri și adâncimi ale emoțiilor, ilustrând și definind în mod onest frumusețea și tragedia existenței umane. Pe fundalul hardcore/punk, metalic și progresiv, Shai Hulud gândește și se exprimă într-o perpetuă înaintare.

Înainte și în sus. Întotdeauna. Pentru totdeauna.

Anterior GRAI semneaza cu Vic Records
Înainte Rivers of Nihil semnează cu Metal Blade

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu