• The Dillinger Escape Plan și Cult of Fire confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024
  • The Dillinger Escape Plan și Cult of Fire confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

The Dillinger Escape Plan și Cult of Fire confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Două trupe noi se alătură line-up-ului Rockstadt Extreme Fest 2024: The Dillinger Escape Plan (🇺🇸) și Cult of Fire (🇨🇿).

Într-una dintre puținele apariții de anul acesta din Europa și prima din Europa de Est, The Dillinger Escape Plan va sărbători 25 de ani de la lansarea revoluționarului album „Calculating Infinity” printr-un un setlist care va include toate piesele de pe acesta, alături și de alte cântece atent alese din întreaga discografie a trupei.

Cuvintele sunt de prisos când vine vorba despre The Dillinger Escape Plan. Trupa a redefinit tehnicitatea și conceptele scenei metal, împingând hotarele muzicii extreme și câștigând o mulțime de fani pe parcurs. Influența trupei asupra scenei metal contemporane este incontestabilă.

Cult of Fire este o trupă de metal atmosferic formată în 2010 care abordează teme hinduse și budiste. Chiar dacă la început trupa s-a concentrat pe altceva, totul s-a schimbat în 2013 odată cu apariția albumului मृत्यु का तापसी अनुध्यान (Ascetic Meditation of Death), care în viziunea trupei este „cea mai complexă și profundă operă de artă” creată de Cult of Fire până atunci. Albumul este construit în jurul zeiței Kali, Aghori și a riturilor funerare din zona Indiei.

Înainte de compunerea fiecărui album, Vladimír călătorește în India pentru a se inspira și a se încărca cu energia pe care mai apoi o pune în muzică și în prezența scenică a trupei. Mare majoritate a recuzitei care este folosită în timpul reprezentațiilor live provine din India și Nepal. Cult of Fire reprezintă un tribut muzical și o închinare către zeitățile hinduse și budiste și spectacolele trupei sunt expuneri ale ritualurilor tantrice, Aghori și ale venerației pentru Kali, Shiva și alte divinități. Cult of Fire va oferi o experiență unică celor care sunt atrași de ritualuri antice și de parfumul Orientului.

Din păcate, Whitechapel este obligată să-și anuleze reprezentația din acest an din cauza unor probleme logistice neprevăzute. Legat de My Dying Bride, zvonurile de pe rețelele de socializare se confirmă: trupa a anulat toate concertele din 2024. Organizatorii vor încerca să reprogrameze cele două trupe pentru ediția din 2025.

Rockstadt Extreme Fest 2024 va avea loc în umbra cetății Râșnov, între 30 iulie și 4 august 2024. Vor fi 3 scene pe care vor cânta peste 100 de trupe în cele 6 zile de festival.

Abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al festivalului: rockstadtextremefest.ro/tickets.

 

Anterior Concert Immolation în Quantic
Înainte Galerie foto concert Finntroll, Metsatöll și Suotana la Quantic

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu