• Psykup și The Rumpled la Rockstadt Extreme Fest 2020
  • Psykup și The Rumpled la Rockstadt Extreme Fest 2020

Psykup și The Rumpled la Rockstadt Extreme Fest 2020

Psykup și The Rumpled sunt noile nume confirmate de la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

În cei peste 20 de ani de carieră în industria muzicală, Psykup și-a câștigat renumele de ființă mitică a peisajului rock-ului alternativ, renume obținut cu ajutorul celor 4 albume, un EP acustic și două DVD-uri ce includ concerte live, fiind în prezent în lucru cu cel de-al cincilea material de studio.

Înființată în Toulouse (Franța), trupa a compus la început piese ce îmbinau influențele venite de la nume precum Primus, Pantera, Strapping Young Lad sau Alice In Chains, până la găsirea propriei viziuni muzicale concretizate, de altfel, în albumul de debut, „The Time of Reflection” („Le Temps de la Réflexion”), lansat la șapte ani de la înființare. Materialul cu care și-a făcut intrarea oficială în lumea muzicală franceză a fost bine primit atât de public, cât și de critica de specialitate, ajutând formația să se facă remarcată pe o scenă dominată la acea vreme de nume ca Gojira sau Sleepers.

Motivul? Datorită abordării creative, experimentale asupra muzicii, care tratează compoziția sonoră într-o manieră apropiată mai mult de cinematografie, decât de abordarea muzicală clasică, o manieră similară cu cea a lui John Zorn. Adică, într-un mod în care compoziția este împărțită în mai multe povești individuale, ce sunt apoi aranjate într-o anumită ordine.

Atât datorită modului nou de a-și elabora lucrările, cât și datorită înclinației către a experimenta fără frică și fără limite, Psykup este un proiect muzical greu de definit sau de încadrat într-un stil anume, oscilând mereu cu abordarea lor inedită asupra metal-ului între experimental și granițele muzicii de avangardă. O combinație tentantă cu care trupa este pregătită să își surprindă și încânte audiența la Rockstadt Extreme Fest 2020.


Apărut în Trento (Italia) în 2013, formația s-a dedicat unui gen muzical caracteristic cu precădere unei zone mai îndepărtate geografic: folk-rock irlandez. Iar compozițiile care s-au născut în urma acestei inițiative au impresionat și plăcut publicului, îmbinând cu măiestrie ritmurile folk de proveniență irlandeză cu influențe rock, ska și punk, toate asezonate din plin de ritmuri pline de energie și de bună dispoziție.

Vibe-urile bune, completate de o prezență scenică plină de vitalitate au cucerit audiența la fiecare concert live, aducându-i pe The Rumpled tot mai mult sub lumina reflectoarelor de pe scena de profil internațională. Astfel că, în 2017, formația a câștigat competiția internațională „European Celtic Contest” desfășurată în cadrul Montelago Celtic Festival, distincție care le-a asigurat un slot în line-up-ul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil.

Aflați pe un trend ascendent, în 2018 The Rumpled au lansat albumul de debut, intitulat „Ashes & Wishes”, și au plecat într-un turneu European cu peste 60 de concerte susținute. În următorul an, grupul a revenit cu un nou material, EP-ul „Grace O’Malley”, precedat de lansarea piesei onomine, ambele fiind bine primite de public și de publicațiile de profil. Reacțiile pozitive au încurajat formația să plece într-un nou turneu și să intre din nou în studio pentru a pregăti încă un album programat să ajungă pe piață chiar în 2020.


Psykup (FR) și The Rumpled (IT) continuă seria confirmărilor pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numără: Anthrax (USA), Phil H. Anselmo & The Illegals (SUA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle Of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings Of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), In The Woods… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Tableau Mort (UK) sau Shadow of Intent (SUA).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

  • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020;
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020: bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Anterior Therion confirmată la Maximum Rock Festival 2020
Înainte ARTmania Festival 2020 anunță primele noutăți ale ediției aniversare

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu