Ordinul Negru și Gerrar concertează în Cluj-Napoca, București și Sibiu

Ordinul Negru și Gerrar concertează în Cluj-Napoca, București și Sibiu

Ordinul Negru și Gerrar vor susține 3 concerte în perioada 4-6 aprilie 2023. Concertele vor avea loc pe 4 aprilie în Flying Circus, Cluj-Napoca, pe 5 aprilie în club Quantic, București și pe 6 aprilie în Rock N’ Bike, Sibiu.

Întotdeauna o apariție discretă, dar cu o activitate prodigioasă, de aproape 20 de ani, timp în care au fost lansate nu mai puțin de opt albume de studio, plus mai multe EPuri și split EPuri, Ordinul Negru este probabil una dintre cele mai inspirate trupe black metal pe care scena autohtonă le poate oferi în acest moment.

Cu o activitate live mai degrabă sporadică, trupa va sustine la inceputul lunii mai 2023 un mini-turneu românesc cu concerte la Cluj, Sibiu și în capitală. Ordinul Negru n-a mai ajuns la București din celalalt ev, pre-pandemic, concertul de pe 5 mai fiind singura oportunitate pentru a putea fi văzuți live în capitală în 2023.

Conceptul trupei este de a cauta esența întunecată a lucrurilor, de a celebra manifestările oculte și a conduce comportamentele umane către necunoscut. Muzical trupa prezintă black metal atmosferic inspirat din valorile clasice ale genului, dar și de noul val post-black cu valențe atmosferice sinistre.

Line-up:

  • Fulmineos (Katharos XIII, Argus Megere, ex. Negură Bunget) – guitars, vocals
  • Urmuz (Nocturn, Vokodlok, ex-Syn Ze Șase Tri) – guitars, vocals
  • Putrid (Dordeduh, Sincarnate, The Thirteenth Sun) – drums, bass

Cea mai interesanta si perseverentă trupa a noului val de metal extrem, trupa Gerrar a reușit să se impună rapid în mentalul colectiv al scenei locale, aparițiile lor explozive, inspirate atât muzical, cât și la nivelul imaginii din etica black metalului tradițional poziționându-i direct în elita black metalului autohton.

Trupa apărută în 2020, poate fi considerată un produs pandemic, așa cum infecțios este și materialul lor de debut, EP-ul autointitulat lansat în primele zile din 2021. Cu compoziții simple, macabre și ostile, bine structurate și suficient de armonice pentru publicul mai puțin avizat, Gerrar a recidivat recent cu un nou single „Dust & Bones” care, fără să surprindă prin viteză, etalează prin onestitatea interpretării și prin talentul de a introduce pe fundalul tempourilor medii scurte pasaje melodioase, alături de voci crude, în tonuri aspre.

Gerrar se alătură turneului susținut de Ordinul Negru, acesta fiind și primul turneu din cariera scurtă, dar intensă, a trupei.

Biletele pentru concertul din București sunt disponibile pe iabilet.ro, iar pentru celelalte concerte pot fi cumpărate de la intrare.

Evenimente prezentate de Axa Valahă Productions

Anterior Rockstadt Extreme Fest 2023: Bilete și program pe zile
Înainte Galerie foto concert Ordinul Negru și Gerrar în Quantic

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu