• Noi confirmări pentru Rockstadt Exteme Fest 2020: UADA, Shadow Of Intent și October Tide
  • Noi confirmări pentru Rockstadt Exteme Fest 2020: UADA, Shadow Of Intent și October Tide
  • Noi confirmări pentru Rockstadt Exteme Fest 2020: UADA, Shadow Of Intent și October Tide

Noi confirmări pentru Rockstadt Exteme Fest 2020: UADA, Shadow Of Intent și October Tide

UADA, Shadow Of Intent și October Tide vor cânta la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

UADA, care se traduce prin „bântuit” în latină, este un proiect inspirat de spiritul valului black metal de la începutul anilor ’90. Apărută în 2014 în Portland, Oregon (SUA), trupa a atras atenția prin abordarea muzicală inedită capabilă să îmbine duritatea originală a black metal-ului cu un spectru larg de influențe. În așa fel încât au început să fie rapid observați și apreciați de artiști cunoscuți, precum John Haughm de la Agalloch, pentru care „UADA este una dintre cele mai interesante și captivante tinere trupe ieșite din Portland în zilele noastre„.

La numai un an, grupul debuta live în concert la Famine Fest II alături de nume precum Terrorizer, Engorged, Nekrofilth, Drawn & Quartered sau Cemetery Lust, UADA impunându-se drept una dintre revelațiile festivalului. A urmat apoi Northwestern Black Circle Festival, unde formația a împărțit scena cu artiști precum Inquisition, Demoncy, Weregoat sau Slutvomit și multe alte apariții la evenimente muzicale de profil.

După ce și-a extins experiența aparițiilor live, la doi ani de la debut UADA a lansat pe piață, prin eforturi proprii, primul album numit „Devoid of Light”. La doi ani distanță a urmat „Cult of a Dying Sun” bine primit de public, și caracterizat drept „un mix de tonalități similare cu cele ale Agalloch peste care se presară multă întunecime, se toarnă o doză puternică de death și vei obține o compoziție impresionantă numită UADA”.


Avandu-l ca membru pe Ben Duerr, deținătorul uneia dintre cele mai „inhumane” voci din scena metal recenta, Shadow Of Intent este fără discuție în topul trupelor de deathcore actuale. Motorul acestui proiect este Chris Wiseman, probabil mai cunoscut ca fiind chitaristul și compozitorul trupei de prog-metalcore, Currents. Totusi, partea sa de creație în Shadow Of Intent nu poate fi trecută cu vederea și poate părea pentru unii chiar mai creativă și interesantă.

Shadow Of Intent a luat nastere în 2014 ca un proiect online al lui Ben și Chris lansând la acea vreme primul EP „Inferi Sententia”.

În 2015 au lansat mai multe piese urmate de albumul „Primordial” în 2016, care a atras atenția imediat. În următorii ani au lansat „Reclaimer”, un album produs independent (ca toate materialele lansate până acum) în 2017 și care a înregistrat vânzări de 1300 de unități în prima săptămână și până acum, milioane de ascultări online.

Dacă ne referim la ultimul album lansat „Melancholy” (2019), prezența lui Anthony Barone (Aegaeon, A Night In Texas) la tobe este esențială, stilul propriu de percuție potrivindu-se perfect cu stilul abordat pe album.

Melancholy este unul dintre puținele albume deathcore care vor avea un impact de durată; unul pe care îl voi învârti de mult timp încă. Acest material este ca o vitrină pentru Shadow Of Intent pentru a-și etala talentul tehnicalităților muzicale în timp ce rămâne bine scris și ușor digerabil. Această înregistrare este plină de pasaje vocale memorabile, riff-uri grozave și linii de percuție scrise impecabil, toate completate de pasaje simfonice. Nu v-ați aștepta ca o trupă de acest calibru să lanseze independent un material de extrem metal la o așa calitate. Munca și determinarea lor sunt clar evidente, iar pentru acest album ei merită tot succesul de care se pot bucura. Shadow of Intent sunt în mod incontestabil la maximul lor mai ales cu line-up-ul actual și nu prezintă semne de încetinire. Jur, death metal-ul continuă să devină din ce în ce mai bun în fiecare an” scrie killyourstereo.com.


Înființat în 1995 pe scena muzicală suedeză, October Tide a apărut ca un proiect personal de death/doom metal al unor foști membri ai Katatonia – vocalul Jonas Renkse și chitaristul Fred Norrman. La doar doi ani de la înființare, trupa a lansat „Rain Without End” (1997) și „Grey Dawn” (1999), două materiale foarte bine primite de public, devenite ulterior adevărate albume cult. În ciuda succesului, trupa a luat o pauză muzicală timp de șapte ani, formația reunindu-se în 2009, după plecarea lui Norrman din Katatonia, când a revenit pe piață cu un nou material, „A Thin Shell”, avându-l la voce pe Tobias Netzell (de la In Mourning).

Reunirea a fost de bun augur, astfel că în 2013 October Tide a adus la lumină două noi albume de studio „Tunnel Of No Light” (2013) și „Winged Waltz” (2016), ambele animate de o abordare plină de sensibilitate a death metal-ului și de pasaje deosebit de complexe de chitară.

Aflându-se mereu în centrul scenei suedeze de melodic death metal, October Tide au impresionat constant cu energia adusă pe scenă și cu piesele pline de emoție și de profunzime, dominate riff-uri complexe de chitară.


UADA (SUA), Shadow Of Intent și October Tide se alătură numelor confirmate pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numără: Anthrax (USA), Phil H. Anselmo & The Illegals (SUA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle Of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings Of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), In The Woods… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE) sau Katla. (IS).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

  • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020;
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020: bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Anterior Implant Pentru Refuz lansează albumul SubRadar
Înainte CRIMENA anunță un videoclip nou

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu