METROCK revine cu o noua identitate vizuala si pregateste un nou album

METROCK revine cu o noua identitate vizuala si pregateste un nou album

Trupa METROCK pregateste o relansare a activitatii, printr-o noua identitate vizuala si prin inregistrarea unui nou album, care va purta titlul “Future From The Past (No Reason)”.


In componenta Cristian Ionita (voce), George Patranoiu (chitara), Vlady Sateanu (bass) si Ovidiu Condrea (tobe), METROCK au inregistrat deja opt din cele 12 melodii care urmeaza sa faca parte de pe albumul “Future From The Past (No Reason)”. Majoritatea pieselor vor fi cantate in limba engleza, dar vor fi si piese in limba romana. Un preview din studio pentru piesa “Spune-mi” poate fi urmarit aici:

De noua identitate vizuala s-a ocupat cunoscutul grafician Costin Chioreanu (www.twilight13media.com), care a redesenat logoul METROCK si a pregatit grafica pentru o prima serie de merchandise, urmand ca in viitorul apropiat sa conceapa coperta noului album.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu trupa, este bine de stiut ca METROCK este una dintre cele mai vechi titulaturi, o adevarata legenda a zonei hard&heavy din Romania. Cristian Ionita aka Zapada, liderul formatiei, sintetizeaza povestea METROCK:
“De multe ori viata unei trupe porneste de la o piesa. Si viata METROCK pleaca de la piesa omonima, aparuta pe cel de-al treilea disc al trupei Metropol din Oradea. Cum nu sunt un maestru al autobiografiilor, am sa-l citez pe Doru “Rocker” Ionescu care scria in “Timpul chitarelor electrice” (editura Humanitas Educational, 2006) ca METROCK a aparut, în 1981, dintr-o “aripa disidenta a trupei Metropol”.
Cert este ca numele METROCK intra – cu totul si definitiv! – în viata mea, Cristian Ionita, în 1983. Vremurile comunismului, desele schimbari de componenta, evolutia postdecembrista a pietei muzicale si ale gusturilor ascultatorilor români s-au reflectat în activitatea si evolutia trupei METROCK. Da, stiu, puteam face mai mult! Sau poate mai putin…
Tot ce conteaza acum pentru mine este prezentul. Si viitorul, evident. Ma gândesc cu drag la albumul “A Kind Of Hell”, aparut în 1994, la Electrecord, pe caseta si vynil. Îmi amintesc cu regret câte albume am mai fi vrut sa scoatem, dar care nu s-au întâmplat. Din diverse motive, obiective, subiective sau personale…
Imi amintesc momente foarte tari, de reper, din activitatea concertistica a METROCK-ului, cu care am cântat în deschiderea unor nume grele: Paradise Lost, Jethro Tull, Saxon, Uriah Heep, Ian Gillan Band, Whitesnake, Judas Priest, Megadeth sau Motorhead. E mult, e putin, e bine sau rau, sa o spuna altii…
Ma bucur de prezentul METROCK, de faptul ca am alaturi niste oameni de exceptie si niste intrumentisti beton: George PATRANOIU (chitara), Vlady SATEANU (bass) si Ovi CONDREA (tobe).”

Anterior Metal Under Moonlight cu invitati din Polonia
Înainte DEFUNCT needs help!

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu