Metal Gates Festival anunță noi formații pentru ediția din 2023

Metal Gates Festival anunță noi formații pentru ediția din 2023

Katatonia (Suedia), Darvaza (Italia), Antimatter (UK), Shores Of Null (Italia), Shattered Hope (Grecia), Doomas (Slovacia) și Olympus Mons (România) vor cânta la Metal Gates Festival 2023.

Pornind de la doom metal-ul cu tentă gothică din anii ’90, ajungând astăzi la etericul post-metal, trupa condusă de membrii fondatori Jonas Renkse și Anders Nyström a fost și va fi pentru totdeauna un singur lucru: o „corabie” a emoțiilor profunde, îmbracată în disperare scandinavă și plină de dorința universală a salvării.

Pe parcursul a 30 de ani de activitate și după lansarea a 12 albume incredibile, Katatonia ne-a aratat că nu se ferește să evolueze. Suedezii au adoptat conceptul de creștere prin regenerare, liniștindu-și astfel inimile întunecate și sufletele rănite – revenind mai puternici și mai uniți ca niciodată odată cu lansarea albumului „City Burials” după hiatusul din aprilie 2020.

Cu toate acestea, esența trecerii lor remarcabile prin timp și spatiu persistă și astăzi la baza entității lor. Muzica lor este pură, sinceră, emanând sălbăticia nordului, exprimându-se prin cântece funebre pline de durere, dedicate unei lumi care are nevoie de renaștere.

Cei cinci muzicieni care compun Katatonia vorbesc cu adevărat din suflet către suflet, creând un dialog, rar, intens, visceral, care te provoacă emoțional, mărturie fiind întunecatul și irezistibilul „Sky Void of Stars”, noul album lansat în ianuarie 2023.

Jonas Renkse (voce), Anders Nyström (chitară), Roger Öjersson (chitară), Niklas Sandin (bass) și Daniel Moilanen (tobe) depășesc mereu nivelul anterior, ceea ce reprezintă o performanță deosebită având în vedere palmaresul lor.

Darvaza, adică multi-instrumentistul italian Omega (Fides Inversa, Chaos Invocation, Blut Aus Nord, Kult, Frostmoon Eclipse, Nubivagant) și vocea norvegiană a morții, Wraath (Behexen, Ritual Death, Iapa, Celestial Bloodshed, Kaosritual și One Tail, One Head), este o alianță nelegiuită, construită pe decadență. Darvaza a lansat trei EP-uri prin intermediul casei de discuri norvegiene Terratur Possessions: „The Downward Descent” (2015), „The Silver Chalice” (2016) și „Darkness In Turmoil” (2018) și un full-length, intitulat „Ascending Into Perdition” (2022).
Fără trucuri, fără prostii… doar black metal în stare pură.

Antimatter este proiectul solo al cântărețului-compozitor și multi-instrumentist Mick Moss din 2005. Acum, la peste 20 de ani de la formarea Antimatter, proiectul a adunat 8 albume de studio și nu există semne că Moss ar încetini ritmul.

În 2023, Antimatter se întoarce pe scenă pentru a-și promova noul album de studio „A Profusion of Thought”.

Shores of Null este o trupă originară din Roma, Italia, care se diferențiază de contemporanele sale prin abilitatea de a îmbina elemente aparent disparate în sound-ul său, un sound copleșitor, greu, dar totodată calm și echilibrat. Agresivitatea specifică genului blackened metal se contopește perfect cu secțiunile gothic-doom, creând o atmosferă unitară și coerentă. Muzica formației este de o mare intensitate emoțională, grandioasă, bazată pe texturi corale de chitară, acestea fiind susținute de o secțiune ritmică puternică și de o combinație rafinată de voci clean/growl. De-a lungul timpului, folosirea la scară largă a armoniilor vocale captivante a devenit semnătura trupei.

Muzica formației Shattered Hope poate fi descrisă ca fiind atmospheric doom deeath – funeral doom metal.

Trupa a fost înființată în Atena în iulie 2002 și a trecut prin mai multe schimbări de componență, stabilizându-se în cele din urmă la un line-up de șase membri în decembrie 2003. Shattered Hope a început să cânte live în diferite cluburi și la diferite festivaluri open air, interpretând atât propriile piese, cât și coveruri ale unor trupe precum My Dying Bride, Paradise Lost sau Saturnus.

În februarie 2014, Shattered Hope a decis să elimine clapele din compozițiile sale, ceea ce a dus la o formulă de cinci membri. Această schimbare nu a afectat abilitatea formației de a crea muzica ce îi este caracteristică… melancolică și grea.

În iulie 2019, Shattered Hope a înregistrat cel de-al treilea album de studio, „Vespers”, material ce a evidențiat o latură mai întunecată, mai rece a muzicii sale. Albumul a fost lansat în noiembrie 2020 prin intermediul casei de discuri Solitude Productions.

Înființată în 2006, Doomas este o trupă de melodic doom metal/death metal originară din Nová Baňa, Slovacia. De-a lungul anilor, trupa a susținut numeroase concerte în întreaga Europă, inclusiv în Anglia, Olanda și Austria. Doomas a avut, de asemenea, privilegiul de a cânta la unele dintre cele mai mari festivaluri din regiune, inclusiv Brutal Assault, Gothoom Open Air Fest, Hungarock, Metal Gates Festival, Metal Mine și Kaltenbach.

Olympus Mons este o formație doom metal inființată în anul 2019 în București, la inițiativa muzicienilor Alex Toderașc, Cristian Lincu, Cristi Filipescu, Victor Frunză și Antonia Plesca. Mai târziu, în noiembrie 2021, Valentin Cristocea s-a alăturat trupei. Compozițiile Olympus Mons sunt originale, inspirate din experiențele personale ale membrilor trupei, fiecare dintre aceștia contribuind în mod egal la procesul de creație.

Din line-up mai fac parte Rotting Christ (Grecia), Khors (Ucraina), Remina (Germania), Sinnery (Israel), Pilgrimage (Malta), Woe Unto Me (Belarus) și Ocean of Grief (Grecia), iar surprizele încă nu s-au încheiat.

Ediția din acest an a Metal Gates Festival se va desfășura în perioada 28-30 septembrie în Quantic Club din București. Vor fi 3 zile pline de muzică bună, alături de 21 de trupe din peste 10 țări.

Abonamentele pentru cele trei zile ale festivalului sunt disponibile prin intermediul site-ului metalgates.iabilet.ro la următoarele prețuri:

    • 420 RON (~85 EUR) – până la 1 mai
    • 480 RON (~98 EUR) – până la 1 iulie
    • 540 RON (~110 EUR) – până la 27 septembrie

Bilete pe zile se vor pune în vânzare în apropiere de data festivalului, doar în limita locurilor disponibile, dacă vor mai fi.

Grafica evenimentului poartă semnătura renumitului artist Costin Chioreanu.

Anterior Daius va deschide concertul Saor din Quantic
Înainte Concert electric E-An-Na în Quantic

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu