Cronica lansare videoclip Days Of Confusion – Dharkata, in Colectiv (video)

Cronica lansare videoclip Days Of Confusion – Dharkata, in Colectiv (video)

Days of Confusion au lansat oficial noul single, Dharkata, si au proiectat in premiera videoclipul acestuia in cadrul concertului de lansare.

Evenimentul a avut loc pe 2 aprilie in Colectiv si a strans treptat publicul obisnuit sa vina tarziu la concerte. Videoclipul oficial este disponibil mai jos.

Seara a inceput la ora fixata, cu Mindcage Escape – niste baieti foarte entuziasti muzical, placuti ca oameni si modesti, care si au un sound foarte interesant. Mi-au inspirat o stare de metal clasic (nu neaparat in sensul wikipedia al cuvantului), aproape ma simteam ca in rockotecile tineretii, poate si look-ul lor destul de clasic a contribuit. Daca nu ati reusit sa ii vedeti live pana acum, recomand sa incercati.

Tot la ora fixata pentru a urca pe scena au inceput si Breathelast prestatia, imediat dupa ce in boxe s-a auzit remixul piesei Maluri. Au avut setlistul incarcat cu piesele noi care suna foarte bine, au cantat Intuneric din nou cu Flora Pop la vioara si au pregatit si o surpriza: au prezentat primul cover facut vreodata de trupa, „No Good” de la Depeche Mode. Un concert interesant, dar mai putin animat decat ne-a obisnit publicul lor pana acum.

Cand Days Of Confusion au urcat pe scena sala era deja plina. Cum le place sa faca show, au aratat acest lucru si prin uniformizarea look-ului membrilor si a atitudinii avute pe scena. Rezultatul a fost un show pe cinste, gustat de prieteni, fani si alte vedete din scena muzicala locala, venite la eveniment.

Tehnica, atentie la detalii, sound cizelat si atent construit, multe piese cu trasaturi de hituri – asadar un show intens, relevator, asa cum trupa ne-a obisnuit. Cred ca cea mai asteptata de catre public a fost Bloodstream, judecand dupa entuziasmul aratat. La finalul concertului s-a proiectat si videoclipul oficial al single-ului nou Dharkata, dupa care membrii au iesit pe scena pentru aplauze, apoi si-au asteptat fanii si prietenii in culise pentru poze, autografe si impresii.

Poze concert Days Of Confusion Dharkata + Breathelast & Mindcage Escape

Numele ‘Dharkata’, reprezinta o combinatie intre doua cuvinte – Dharma si Kata. Dharma este un cuvant provenit din limba sanskrita, un concept cheie ce poate adopta multe intelesuri, neavand o traducere exacta in termeni asa zisi ‘vestici’. Interpretarea folosita de noi are legatura cu legea cosmica (naturala) care guverneaza cursul vietii si felul cel mai potrivit in care noi ca fiinte umane, invatam sa traim conform acestor legi, pastrand echilibrul lor natural. Kata este un termen aflat la baza artelor martiale Japoneze si reprezinta modul de perfectionare a unei forme sau tehnici, prin repetitia pe deplin constientizata a unei miscari anume, pana cand aceasta devine un reflex al practicantului.

Puse la un loc, cele doua simbolizeaza perfectionarea continua a mintii, corpului si spiritului fiecaruia dintre noi, pentru intelegerea, acceptarea si traiul conform legilor mai sus amintite.

Versurile piesei portretizeaza acest concept prin antiteza dintre creatie si distrugere, dificil si usor, armonie si haos – alegerile constante in fata carora este pus individul in viata sa de zi cu zi si dificultatea cu care acesta isi duce existenta, stiind ca de multe ori, aceste alegeri si actiuni nu au fost rezultatul unei decizii armonioase luata la unison cu mintea, spiritul si trupul.

Videoclipul piesei este realizat in colaborare cu echipa The Cell si va ilustra aceste concepte prin intermediul principiilor ‘Sabia care da viata’, aflat desigur in antiteza cu ‘Sabia care ia viata’. Acestea au fost emise si elaborate de catre faimosul samurai si spadasin Japonez, Yagyu Munenori in lucrarea sa ‘Heiho Kadensho’, din secolul al 17-lea.

Days Of Confusion Dharkata

Anterior Concert ZOB si H8: Dark Side Nights @ B52 - 9 aprilie
Înainte Poze Dunarea Se Varsa In Mare(RO) | Ryvulet(DE) | Tragic(RO) | Allochiria(GR)

Despre autor

Chaos 252 articole

"Chaos Lore" a fost un nickname tare fun in cei 3 ani in care am lucrat la alt metal webzine local, asa ca am decis sa pastrez o parte din el aici. Jurnalist de profesie, specializat bine pe nisa muzicala, si nu numai, sunt activa in online inca din 2004 (cand am inceput cu un blog), iar din 2007 am inceput si sa lucrez in online.

View all posts by this author →

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu