Judas Priest cântă la festivalul Metalhead Meeting 2024 în iulie la Romexpo

Judas Priest cântă la festivalul Metalhead Meeting 2024 în iulie la Romexpo

Judas Priest, Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jungle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) și Kaosis sunt primele 7 trupe din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024, care va avea loc între 17 și 20 iulie la Romexpo, în Pavilionul Central.

Judas Priest este cu siguranță una dintre legendele scenei metal internaționale. Cu peste 50 de ani de activitate, cu un Grammy castigat pentru „Best Metal Performance” și cu ultimul material, „Firepower”, ce a intrat ]n peste 30 de topuri din întreaga lume, Judas Priest ține în continuare stindardul sus după 5 decenii de activitate. În 2022 a fost aleasă să facă parte și din celebra Rock and Roll Hall of Fame. Britanicii se pregătesc să lanseze un nou album în primavara lui 2024, „Invincible Shield”, al 19-lea material al trupei. Primele single-uri de pe acest album, „Invicible Shield”, „Trial by Fire” și „Panic Attack” au conturat „Invincible Shield” ca fiind unul dintre cele mai bune albume ale trupei, un urmaș pe măsura precedentului „Firepower”.

Rotting Christ, una dintre cele mai îndrăgite trupe din România, se reîntoarce pe scena Metalhead Meeting. Formația din Grecia a lansat în cei peste 35 de ani de activitate 13 materiale de studio, adevărate creații etalon ale black metalului european, influențând întregi generații de artiști ai metalului extrem. Show-ul de la București face parte din turneul aniversar: „35 Years of Evil Existence”. De Rotting Christ se leagă și niște amintiri frumoase, grecii fiind prima trupa străină cu care METALHEAD a colaborat, în 2005.

Ihsahn este proiectul artistului cu același nume. Cunoscut mai ales ca membru fondator și compozitor Emperor, Ihsahn a decis să pornească propriul proiect muzical în 2005. Până în prezent a lansat 6 materiale de studio, urmând ca al șaptelea să fie oferit publicului în 2024. Cu toate că în Emperor muzica compusa de Ihsahn este cu predilecție black metal, în cadrul proiectului său solo întâlnim foarte mult experimental și progressive metal, bineințeles, pe alocuri simțindu-se amprenta black metal care l-a consacrat.

Tiamat vine din Suedia, având peste 30 de ani de activitate pe scena metal, timp in care a lansat 10 materiale de studio. Pornind inițial ca un proiect de death/doom cu influențe chiar de black metal în perioada incipienta, treptat muzica Tiamat s-a cristalizat într-un gothic metal, ocazional rădăcinile de metal extrem făcându-și totuși simțite prezența. Reprezintă un nume important al scenei de gothic, numărându-se printre pionierii genului.

Anders Colsefni este cunoscut mai ales ca fiind primul solist Slipknot. Alături de Anders, Slipknot a lansat materialul „Mate. Feed. Kill. Repeat.”. Acest disc va fi și cel pe care Colsefni îl va interpreta în întregime. După despărțirea de Slipknot, Colsefni a mai făcut parte din diferite proiecte muzicale precum On a Pale Horse, Vice Grip Throttle sau Painface. Anders vine alături de trupa sa la București.

Jungle Rot vine din Statele Unite, Wisconsin. Bazele formației au fost puse în 1992 de către Jim Harte și Joe Thomas, membrii ai formației de thrash Prisoner, însă de această dată muzica avea să se dezvolte pe direcția de death metal. În cei peste 30 de ani de activitate au lansat 11 albume de studio, cel mai recent, „A Call to Arms” fiind oferit fanilor în 2022.

Bazele Kaosis au fost puse în 2018 de catre XEN, care dorea să creeze o experiență live nemaîntâlnită, combinând energia dată de muzica electronică cu agresivitatea metalului. A rezultat astfel albumul „Hitech-Lowlife”, titlu sinonim pentru cultura cyberpunk.

Multe alte trupe vor fi anunțate în curând. Metalhead Meeting va oferi fanilor peste 30 de trupe în cele 4 zile de festival, pe două scene.

Metalhead Meeting 2024 are loc între 17 și 20 iulie la Romexpo, în Pavilionul Central (A), dar și în împrejurimi (detalii în curând). Vor fi două scene pline de nume serioase. După edițiile precedente i-au avut ca headlineri pe Slayer, Slipknot și Pantera, unde au fost peste 30.000 de fani in cele trei zile de festival, în al 11-lea an de Metalhead Meeting organizatorii promit un lineup atractiv, ca de obicei cu două scene și 35 de trupe, dintre care 8 headlineri.

În 2024 există o singura categorie de bilete și o zona VIP la etaj (inel 1) cu facilități extra pentru fanii care au bilete acolo. Vor fi și bilete de o zi la vânzare, dar acestea vor fi disponibile cel mai probabil cu o luna înainte de festival, în funcție de spațiul disponibil. Prețul acestora va fi aproximativ egal cu cel al abonamentelor din earlybird, așa că vă recomandăm să cumpărați acum abonamente chiar daca nu veți dori să mergeți în toate zilele.

Tot din 2024 concertele vor ține în anumite zile până la miezul nopții, asta înseamnă mai mulți artiști și setlisturi mai lungi, dar și o rockotecă după concerte, în caz ca vreți să mai stați la o bere, două, trei. În exteriorul Pavilionului va exista și o zonă mare de merch, o zona de mese cu un food court generos, dar și alte activități. De asemenea, organizatori lucrează și la amenajarea unui camping la Romexpo pentru fanii care vin din țară.

Abonamentele se găsesc pe iaBilet.ro. Copiii sub 10 ani au intrare gratuita însoțiți de un adult posesor de bilet.

Un eveniment METALHEAD & BestMusic Live

Anterior Concert Fleshless în Quantic
Înainte S-au pus în vânzare primele abonamente pentru Posada Rock Festival 2024

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu