Heaven Shall Burn la Rockstadt Extreme Fest 2020

Heaven Shall Burn la Rockstadt Extreme Fest 2020

Heaven Shall Burn, maeștri ai metalelor extreme germane, vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc între 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetății Râșnov.

Povestea Heaven Shall Burn, nume de referință care influențează scena extreme metal internațională de 24 de ani, a fost începută de chitaristul Maik Weichert și de Matthias Voigt (tobe), în 1996, sub numele de Consense. Un nume bun de început, ținând cont că proiectul a apărut din pasiunea comună a unor tineri pentru metal, hardcore și punk și din dorința de a da voce opiniilor comune, atât la nivel politic, cât și la nivelul criticii sociale.

Numele formației a fost schimbat apoi, Heaven Shall Burn fiind luat după cel al unui cunoscut album al celor de la Marduk („Heaven Shall Burn… When We Are Gathered”), iar energia explozivă, virulența compozițiilor și a mesajelor transmise le-a adus, imediat după lansarea primelor două albume, un loc pe scena unor cunoscute festivaluri, precum Party.San, With Full Force sau Wacken Open Air Festival, turnee prin Europa.

2004 a venit și cu un proiect de caritate, Heaven Shall Burn lansând un split single alături de Napalm Death și The Haunted, „Tsunami Benefit”, vândut într-o ediție limitată de 1.000 de copii pentru a strânge fonduri pentru victimele tsunamiului din Oceanul Indian. În 2005, formația a adus la lumină un nou material, un album split intitulat „The Split Program II”, urmat în același an de turneul „Hell on Earth Tour” și în 2006 de un nou disc „Deaf to Our Prayers”, care a ajuns sus în clasamentele germane, a înregistrat cele mai bune vânzări din istoria trupei de până la acel moment și le-a asigurat noi locuri la cele mai importante festivaluri de profil, precum Summer Breeze Open Air.

2008 a adus un nou succes, „Iconoclast  (Part One: The Final Resistance)” fiind primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate, ajungând pe poziția 21 a topurilor germane și fiind urmat de un turneu european și în America de Nord, alături de Embrace the End și The Ghost Inside. Următorul an a venit cu continuarea succesului, „Bildersturm – Iconoclast II (The Visual Resistance)”, în timp ce 2010 a adus la lumină cea de-a treia parte a trilogiei, „Invictus (Iconoclast III)”, care a intrat, de altfel, în Top 10 cele mai bune discuri germane și a fost urmat de un nou turneu.

Din album în album și din turneu în turneu, Heaven Shall Burn au contribuit de-a lungul carierei cu nu mai puțin de 13 materiale la moștenirea muzicală internațională, cel mai recent, un dublu disc intitulat „Of Truth and Sacrifice”, fiind programat pentru luna martie a acestui an. Fiind gândit sub forma a două jumătăți care se completează (prima parte, „Of Truth”, partea a doua, „Of Sacrifice”), albumul este rezultatul unei călătorii de patru ani în care trupa s-a retras din rutina standard de compunere a noilor materiale pentru a-și regăsi virulența, forța, speranțele și lucrurile în care membrii formației cred și a le materializa în 19 piese care vor fascina audiența de-a lungul unei aventuri de 97 de minute, intense, profunde și pline de insight-uri.

Ideea centrală a albumului este una cu care ne confruntăm cu toții în societatea zilelor noastre: problema și complexitatea adevărului în era „fake news” și povara sacrificiului personal presupus adeseori de lupta pentru adevăr. După spusele lui Weichert: „albumul este unul foarte personal pentru Heaven Shall Burn. Este mult mai emoțional, mai agresiv și compus cu mai multă pasiune și determinare, fiind în egală măsură cuprins de melancolie sau de relaxare pe alocuri. În acest album, am încercat să fim o variantă muzicală a Theatrum Mundi, arătând și combinând toate influențele care ne ghidează ca formație. Atât la nivel muzical, cât și la nivel liric, acest material a venit la viață într-un mod foarte natural pentru noi, ipocrizia adevărului din era modernă, răspândită prin social media sau de către liderii lumii libere, fiind adeseori greu de înghițit de oricare dintre noi. Iar faptul că societatea, așa cum o știm, regresează la nivel moral este și mai greu de suportat”.

Pe toate aceste dileme existențiale, însoțite de ritmuri agresive, versuri virulente și de o energie explozivă, Heaven Shall Burn le va pune în scenă la cea de-a opta ediție marca Rockstadt Extreme Fest.

Heaven Shall Burn (DE) completează seria confirmărilor la Rockstadt Extreme Fest 2020, care include deja nume precum: Anthrax (SUA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil H. Anselmo & The Illegals (SUA), Municipal Waste (SUA), Unearth (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), In The Woods… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Shadow of Intent (SUA), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK), Baest (DK) sau Darvaza (IT)..

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov – terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Anterior Underwaves anunță un turneu de promovare a noului single, Prayers
Înainte Amalgama va deschide concertul Judas Priest din București

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu