• Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala
  • Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala

Poze concert Kings Of Leon, LP, Golan la Arena Nationala

Kings of Leon au cântat pentru prima oară în România pe 17 iunie la Arena Națională, avându-i in deschidere pe LP (Laura Pergolizzi) și trupa românescă Golan. Acest concert a făcut parte din turneul de promovare al ultimul album Kings of Leon, „WALLS”.

Mai multe detalii, dar si poze de la eveniment gasiti mai jos.

Peste 35.000 de persoane au fost prezente la unul din cele mai așteptate concerte ale anului. Evenimentul a fost organizat de ALive România, in parteneriat cu Primăria Municipiului București.

Este al treilea concert de pe Arena Națională, înainte aici concertând Red Hot Chili Peppers și Depeche Mode.
Sper deosebire de concertele underground de metal cu care sunt obișnuit, publicul a fost mult mai numeros, dar nu le fel de energic, fanii metal manifestându-se diferit (mosh, pogo, crowdsurf etc.)

Sunetul a fost o problemă destul de mare pe toată durata concertului. La trupa ,,GOLAN” s-a auzit destul de încet, chiar și in fata. Mă îndoiesc că cei de la peluza au putut înțelege ceva. La LP sunetul a fost salvat de minunata voce a cântăreței. Si la momentul celor de Kings of Leon sunetul a fost o problemă pentru cei din spate, Arena Națională neavând o acustică foarte bună.

Încă o problemă au fost ecranele, pe care cei de la Kings of Leon le folosesc in turneu fiind mult prea mici pentru locația unde au concertat, iar la momentul celor de la LP au fost inchise.

Multe persoane au fost dezamăgite de curățenie (scaunele au fost pline de un strat gros de praf) și de faptul ca organizatorii le-au impus minimul de patru jetoane cumparate și multiplu de patru.

GOLAN

Este o trupă din București formată in 2013 din 3 persoane ( Ernesto, Mihai și Alex ), pe care îi gasim intr-o continuă evoluție in muzica electronică românescă. Ei combină diferite instrumente de suflat ( flaut, trompetă ), instrumente de percuție, voce și armonii electrice. Sunt cei care au dat startul pe scena de pe Arena Națioanală.
Pe 7 aprilie și-au lansat primul album, urmând acum turneul din Moscova până in Paris.

LP

Laura Pergolizzi este o cântăreață americană cu descendente italiene care are 4 albume scoase până in prezent: ” Heart-Shaped Scar” , ,,Suburban Sprawl&Alcohol” , ,, Forever for Now” și ,,Lost on you”.
Hit-ul ,, Lost on you” care a făcut înconjurul Europei și a ridicat-o in top-urile cu cei mai difuzați artiști a fost scris după despărțirea dureroasă de cântăreața Lauren Ruth Ward.

Kings of Leon

Kings of Leon este o formație rock americană din 1999, ce îmbină stiluri de hard rock, garage rock și alternativ rock, formată din frații Anthony Caleb Followill ( vocal, chitară ritmică ), Ivan Nathan Followill ( baterie, percuție, vocal ), Michael Jared Followill ( chitară bas, back vocal ) și vărul lor, Cameron Matthew Followill ( chitară, back vocal ). Numele trupei vine de la numele tatălui și bunicului lui Nathan, Caleb și Jared – Leon.

Trupa a lansat pana in prezent sase albume și are sapte nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei sunt câștigate.

Momentul celor de la KOL a durat aproape 2 ore și face parte din turneul de promovare al ultimul album „Walls”. Decorul a fost unul simplu, cu un spectaculos joc de lumini și proiecții.

Cei prezenți au avut ocazia sa asculte live piesele „Comeback Story” , „On Call” , „Back down south”, dar și celebrele hit-uri „Sex on fire” și „Use somebody”

Solistul și-a luat rămas bun spunând ,”Dumnezeu sa va binecuvânteze! Noi suntem Kings of Leon”, inainte de ultima piesa, „Waste a Moment”.

Pentru mulți speranța ca se vor întoarce pentru bis a fost in zadar. Headliner-ii serii, spre dezamăgirea tuturor, au interacționat foarte puțin cu publicul, mai ales in momentul in care au părăsit scena.

Mă bucur că am avut ocazia să ii aud live și am rămas impresionat atat de calitățite lor vocale, cât și de spectacolul făcut.

 

Golan

LP

Kings Of Leon

photo credit: Catalin Ilnitchi

Cristian TOMA – Metalforce

Anterior Warmterviews: Interviu cu Phenomy(Liban) si Repay(Suedia) (video)
Înainte Cobra Fest 1.0: filmari de la eveniment

Despre autor