Devin Townsend, invitat special în cadrul turneului Dream Theater

Devin Townsend, invitat special în cadrul turneului Dream Theater

Formația Dream Theater va ajunge la București pe 29 mai 2022 pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic intitulat „A View From The Top Of The World”, material lansat pe 22 octombrie 2021, prin InsideMusic. Invitatul special în cadrul turneului este artistul canadian Devin Townsend.

Devin Townsend

Flamboaiant. Versatil. Virtuoz.  Și am putea continua mult și bine cu enumerarea însușirilor unuia dintre ultimii copii teribili ai scenei rock și metal contemporane: Devin Townsend.

Muzica și personalitatea acestui artist complet sunt ca un caleidoscop, cu fiecare album și fiecare piesă adăugând noi culori, noi dimensiuni. De la vocea de pe magistralul „Sex and Religion” al lui Steve Vai până la furia creativă de pe proiectul Strapping Young Lad, mergând mai departe prin proiectele solo cu diferite nume, Townsend a reușit să surprindă de fiecare dată cu o creație care uneori alternează și alteori îmbină elemente de rock clasic, heavy-metal, incursiuni pe teritoriile extreme, cu colaborări cu nume mari din death-metal și plutiri într-un univers electronic sau cu accente de new age. Este fără îndoială o panoramă care face din el cel mai potrivit muzician pentru introducerea către muzica unui grup care a cântat practic totdeauna fără trupe de deschidere: Dream Theater. Combinația dintre Devin Townsend și maeștrii metal-ului progresiv din New York creează astfel un afiș de concert stelar și promisiunea unei seri cu toate șansele să devină etalon în istoria muzicii live.

Dream Theater

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee – basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy – Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici – When Dream and Day Unite, apărut în 1989 – postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca Images and Words, Metropolis Part 2: Scenes from a Memory sau Train of Thought intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Chiar și traiectoria ulterioară a unora dintre cei trecuți prin Dream Theater – în special, evident, Portnoy – și proiectele separate ale celor care au rămas pe loc arată creativitatea excepțională a muzicienilor care au activat de-a lungul timpului în trupă.

Cel mai recent album, Distance Over Time, apărut acum doi ani, este ca o sinteză muzicală a carierei trupei, apreciat atât de fanii noi, mereu uimiți de versatilitatea și virtuozitatea acestor muzicieni, cât și de cei mai vechi, care reclamau într-o vreme excesul de tehnică, preferând cântecele inspirate și mai firești – sau mai ușor de urmărit, în funcție de perspectivă.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici.

Concertul de la București este organizat de către Promusic Events și Maximum Rock și recomandat de Rock FM, iar biletele sunt disponibile prin AmBilet.ro.

Posesorii de vouchere interesați să le preschimbe în bilete pentru concertul Dream Theater – Devin Townsend sunt rugați să trimită un email la contact@ambilet.ro, pentru a primi informații despre pașii ce trebuie urmați.

Biletele pot fi achiziționate la următoarele prețuri:

  • 179 lei – Acces General Presale 1 (300 de bucăți)
  • 219 lei – Acces General Presale 2
  • 250 lei – Acces General (preț în ziua evenimentului)
  • 259 lei – Golden Presale 2
  • 290 lei – Golden (preț în ziua evenimentului)
  • 299 lei – Tribună Presale (300 de bucăți)
  • 350 lei – Tribună (preț în ziua evenimentului)
  • 1.300 lei – Summit VIP Package (Dream T)*
  • 755 lei – Base Camp VIP Package (Dream T)**

* / ** Pachetele Meet & Greet sunt valabile doar însoțite de un bilet de eveniment. Acestea se achiziționează separat.
Taxa de procesare: 6% / bilet.

Reguli

Pentru a asigura sănătatea și siguranță participanților, a artiștilor și a tuturor celor prezenți în zona evenimentului, accesul în zona de concert se va face în baza regulamentului organizatorului, ce va include respectarea tuturor restricțiilor și a posibilelor condiții suplimentare impuse de autoritățile locale înainte de eveniment și în timpul desfășurării evenimentului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a impune oricare sau toate dintre măsurile următoare pentru participanți: prezentarea dovezii vaccinării și/ sau dovezii testării și/ sau dovezii prezenței anticorpilor pentru SARS-CoV2, păstrarea distanței sociale față de alți participanți, minimizarea aglomerării de oameni prin acceptarea sosirii la locație la orele comunicate și/ sau purtarea măștii.

Toate detaliile privind regulamentul de acces vor fi comunicate în zilele din apropierea evenimentului. Cumpărătorilor de bilet li se recomandă consultarea site-ului AmBilet.ro, precum și a site-urilor partenere, înainte de participarea la eveniment.

Anterior Legendara trupă Mercyful Fate vine la ARTmania Festival 2022 împreună cu Pain of Salvation, Leprous și Dordeduh
Înainte W.A.S.P. va susține un concert special la București

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu