• De ce sa vii la concertul Zygoma / Negative Core Project / Dignity Complex
  • De ce sa vii la concertul Zygoma / Negative Core Project / Dignity Complex
  • De ce sa vii la concertul Zygoma / Negative Core Project / Dignity Complex
  • De ce sa vii la concertul Zygoma / Negative Core Project / Dignity Complex

De ce sa vii la concertul Zygoma / Negative Core Project / Dignity Complex

Într-un Bucureşti plin de evenimente de tot felul, ne încăpăţânăm să vă prezentăm opţiuni în materie de concerte underground. Astăzi, concertul Zygoma/Negative Core Project/Dignity Complex din Quantic.

Dignity Complex

O trupă din Braşov care, după o perioada tumultoasă şi mai multe schimbări de componenţă, şi-a lansat albumul de debut de-abia la începutul acestui an. Au lucrat la album aproape 5 ani, dar aşteptarea a meritat din plin, iar Accede se situează sus în topul personal al albumelor lansate în 2017. După descrierea proprie, cântă un amestec de death metal, progressive, deathcore şi djent. Personal, îi văd că progressive death metal, prima comparaţie care îmi vine în minte fiind perioada de început The Contortionist. Per ansamblu, muzica lor este un metal modern îmbinând melodia cu pasaje agresive şi care cred că va anima publicul în deschiderea evenimentului.

 

Negative Core Project

O trupă care, după mine, nu are nevoie de nici o prezentare, având o prezenţa concertistică impresionantă şi lăsând o impresie puternică încă de la debut. Cu un stil agresiv, dar părând în acelaşi timp că nu să se iau prea mult în serios, băieţii numesc ceea ce fac „Gangsta Rock”. Mărturisesc că gusturile mele muzicale sunt mai apropiate de Dignity Complex, însă punctul forte al NCP este experienţa live, unde acel „gangsta” de mai devreme devine evident. Între melodii, Flip se transformă într-un veritabil MC şi interacţiunea cu publicul este aparte pe scena underground de la noi. În trecut au deschis pentru nume importante, atât de la noi, cât şi din afară, printre ele numărându-se trupe ca Thy Art is Murder sau Brujeria. Sincer, nu ştiu ce aş mai putea să adaug şi, dacă vrei să ştii, cred c-am (s)pus prea mult.

 

Zygoma

Oarecum în ton cu Dignity Complex, Zygoma este o trupă belgiană de progressive death metal. Spun „oarecum” fiindcă muzica lor nu poate fi rezumată doar la atât. Înfiinţat undeva prin 2008, cvartetul din Gent a evoluat în timp către tonalităţi mai extreme, sonorităţi mathcore, djent, iar unele pasaje sunt de-a dreptul technical death metal. Apărut anul trecut, albumul „The Highest Court” este foarte bun şi ar fi meritat mai multă expunere. În ciuda faptului că au mai fost în România încă de prin 2014, trebuie să admit că nu am reuşit să-i văd în concert, deci nu prea pot să vorbesc despre show-ul live. Din ce am văzut pe înregistrări mai vechi, experienţa este strâns legată de reacţia publicului – când ai feedback pozitiv din partea lui, şi prestaţia ta ca trupă este una mai intensă.

Aşadar, mingea e la voi! :)

 

Una peste alta, zic că line-up-ul promite o sâmbătă seară faină celor apropiaţi de fenomenul underground, dar şi celor care vor să descopere trupe noi.

Mai multe informaţii despre event găsiţi mai jos:

https://www.facebook.com/events/1134057800074354/

Christian Stefanescu – Metalforce

Anterior Syn Ze Șase Tri in concert la Sibiu, Deva si Oradea
Înainte Bogdan de la TbWcW live cu Every Time I Die

Despre autor