Cronica: Infest, Decease, Killer Victim si Damage Case in Fabrica

Cronica: Infest, Decease, Killer Victim si Damage Case in Fabrica

Sambata trecuta in Club Fabrica a avut loc evenimentul ‘’Distroy metal Night’’, seara care ar trebui sa devina traditie pentru Distroy Booking . O seara extrema in care am avut ocazia sa ascultam de la old school thrash/punk si pana la death metal.

S-a inceput la 10 si putin semn ca intr-adevar a venit vara  si lumea prefera sa stea pana pe inserat la terasa, mai ales ca a fost o zi calduroasa de sambata. Asa ca nu are rost ca evenimentele sa inceapa pe lumina de la ora 21.00.

S-au adunat, intr-un final….si pe scena a inceput sa se desfasoare Damage Case, o trupa din ce in ce mai indragita de ascultatorii de metal extrem old school.  Thrash till death / speed si o atitudine foarte punk din partea baietilor care si mie personal imi sunt tare dragi pentru pasiunea de care dau dovada. Asta vor ei sa cante, old school thrash metal si isi asuma pana in maduva oaselor directia muzica prin tot, de la comportament pana la imbracaminte.

Muzical nu sunt deloc de neglijat, suna puternic, rapid si legat, am auzit chiar mici influente de la Toxic Holocaust si Municipal Waste semn ca nu e chiar atat de old school ce vor ei sa cante si tin steagul ridicat asa ca toate trupele din afara. Daca aveti ocazia mergeti sa ii vedeti, va vor surpdinde chiar pe 5 iunie in Question Mark.

Killer Victim sfarsitul primului capitol, inceputul celui de-al doilea

Chiar daca a fost o seara axata pe metal extrem a mers la fix putin hardcore punk/crust, daca stam bine si ne gandim au multe in comun toate stilurile din seara precedenta.  Se da din cap asa? Cam ciudat se zbenguie ala pe scena? cam asta citeam pe chipurile majoritatii aflate la concert.

Killer Victim au sunat bine, bataile D-beat au inundat sala si multa energie degajata de cei patru membrii. Daca iti plac Disfear, From Ashes Rise si ti s-a luat de societatea in care traiesti si vrei sa refulezi dar nu poti da in cap nimanui pentru ca legi, Killer Victim se preteaza perfect pe aceasta nisa.

Din pacate pentru ei a fost ultimul concert alaturi de chitaristul lor Radu (Drop out of Life) dar au anuntat ca vor incepe deja lucrul la materiale noi alaturi de altcineva, sa le uram mult succes.

Urmatoarea trupa a fost Decease bine cunoscuti de majoritatea celor aflati la concert si s-a vazut, din ce in ce mai multi au venit mai in fata agitandu-si pletele. A fost prima oara cand i-am vazut desi este o trupa   cuo rezonanta puternica pe scena nationala dar pot spune ca sigur sunt apreciati international pentru turneul sustinut alaturi de veteranii de la NILE.

Death metal executat in maniera clasica cu o voce carnala si puternica si ca un bonus mi-au placut foarte mult ruperea de ritm de la death metal in genul Dismember la tehnical presarat cu pasaje de brutal in genul Immolation. Frumos, de ascultat si de vazut live.

Prea mult fucking si mai multa muzica

Am ajuns si la ultima trupa, destul de ravasiti si obositi, dar  pentru public a contat mult apropierea trupei Infest de publicul nostru, se simt ca acasa oamenii. Muzical vorbind sunt foarte marfa desi nu trec de prea multe granite si nu inoveaza cu nimic, au farmecul lor. Mi-am adus aminte de Vital Remains pentru ca vocea este puternica precum cea a lui Benton dar cantata uneori pe pasaje de speed/ black metal, cred ca au fost puternic influentati de Aura Noir.

Un singur sfat, mai usor cu fucking si cu atitudinea aia de blasfemie si satana, suntem in 2015 si deja pare un teatru ieftin si muzica nu trebuie sa fie deloc o cultura ieftina si nici nu este, genul asta de atitudine o transforma uneori intr-un circ. Sunt zeci de trupe tinere care canta black metal si nu scot un cuvant de la inceput pana la sfarsit dar va garantez ca pe scena se transforma mai rau decat orice fraza grohaita despre satana de un vocal cu tinte si curea cu gloante.

Anterior Valborg: Sulphur Vitriol Angel (videoclip nou)
Înainte Editorial: Cate ceva despre underground-ul romanesc

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu