Concert: Port Noir, Subliminal Damage, Gray Matters in Question Mark

Concert: Port Noir, Subliminal Damage, Gray Matters in Question Mark

Port Noir (Suedia) vor sustine vineri, 6 februarie 2014, un concert in Bucuresti. In deschidere vor canta trupele locale Subliminal Damage si Gray Matters.

Evenimentul are loc in clubul Question Mark, incepand cu ora 19:00.

Port Noir vin din Södertälje, Suedia, locul de bastina a fuziunilor progresive, ce contureaza trupa firesc, dar frumos si armonios. Suprasaturati de etichetari muzicale si manati de ambitie si talent, Love Andersson si Andreas Hollstad s-au intalnit in sala de repetitii in iarna anului 2011, dornici sa creeze ceva ce vorbeste de la sine.

„Sun dé Man”a luat nastere la cateva ore dupa aceasta intalnire, fiind prima piesa cu care au ancorat din portul inertiei. Inca inainte ca piesa sa fie mixata, au filmat un videoclip si l-au postat pe internet. O saptamana dupa, acestia au fost contactati de Anders Fridén (In Flames), iar dupa 6 luni, au cantat pentru prima data in deschidere una dintre trupele emblematice ale Suediei.

Primul album, „Puls” a fost mixat de catre Daniel Bergstrand (Meshuggah, Dimmu Borgir, Soilwork), fiind o iesire indrazneata din zona de comfort, cat si o incercare de gasire a pulsului si ritmului ce te face sa mergi inainte. Desi membrii au un background muzical diferit (black metal, jazz, alternative rock, death metal, hardcore, progressive rock), albumul, cat si intregul lor sound, ii pozitioneaza pe harta muzicii actuale. Inregistrarile pentru al doilea album au inceput in luna octombrie a anului trecut, suedezii oferindu-ne sansa sa ii vedem si in Bucuresti in data de 6 februarie.

Port Noir – In this void

Subliminal Damage a luat nastere din dorinta comuna a lui Vlad (chitara), Mircea (bass) si Cosmin (tobe) de a crea peisaje prin muzica si versuri. Fiind influentata de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God si Animals as Leaders, Subliminal Damage s-a indreptat spre un stil de metal progresiv, avand ca scop: opozitia fata de religie in orice forma a ei, ridiculizarea manipularii si contestarea autoritatii. Membrii trupei nu sunt straini scenei, Vlad activand si in Opis Band (trupa de evenimente a Operei Iasi), Mircea fiind fost membru Aproape Verde (alternative), Cosmin fiind membru activ Open Fire (death metal), fost membru Rug (black metal) si Blues Warriors (blues-rock), toti trei activand initial in Almost in Range (heavy-thrash).

Muzica creata de Subliminal Damage se incadreaza in aria metalului progresiv, piesele fiind consistente in schimbari de ritm, nu mai scurte de 7 minute, exprimand o atitudine de revolta asupra reprezentarilor realitatii cele mai des intalnite si mai puternic promovate precum: viata ta este consumul; esti in regula daca nu iesi din tipare; muncesti pentru tine nu pentru noi si religia iti dicteaza conduita. Fiecare membru are contributia sa in trupa, muzica si versurile fiind compuse colectiv, cu o nota de originalitate din partea fiecaruia.

Componenta Subliminal Damage:
Vlad Borcan – Chitara si voce
Mircea Ciocoiu – Chitara Bas
Cosmin Isar – Tobe.

Subliminal Damage – Programmed Extinction

Gray Matters este un proiect nascut din dorinta de rebeliune fata de ce am invatat si vazut ca functioneaza in tara din punct de vedere muzical. Nici alternativ, nici electronic, nici melodios, nici agresiv, dar toate in aceeasi reteta pe care incercam sa o conturam mai clar cu fiecare synth, scream si riff gandit. Gray Matters, este albul si negrul muzical si ideologic, combinate in nuante infinite de adevar propriu pe care alegem sa il impartasim celor care au urechi sa ne asculte .”

Gray Matters – Say Goodbye – Live

Support
30 Lei In advance
40 Lei @ the door after 21:00 hours

*Suportul reprezinta o donatie voluntara a persoanelor fizice si este destinat in exclusivitate artistilor.

port noir

Anterior Best Alternative Newcomers Tour: Pinholes si The Kryptonite Sparks
Înainte A treia editie DrumStage

Despre autor

Chaos 252 articole

"Chaos Lore" a fost un nickname tare fun in cei 3 ani in care am lucrat la alt metal webzine local, asa ca am decis sa pastrez o parte din el aici. Jurnalist de profesie, specializat bine pe nisa muzicala, si nu numai, sunt activa in online inca din 2004 (cand am inceput cu un blog), iar din 2007 am inceput si sa lucrez in online.

View all posts by this author →

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu