Bloodway – The Space Between Us Is The Shape Of Light: sarbatorirea renasterii Soarelui

Bloodway – The Space Between Us Is The Shape Of Light: sarbatorirea renasterii Soarelui

Bloodway au lansat pe 25 decembrie o varianta instrumentala, complet reinterpretata si reorchestrata, a piesei Garden Of Diurnal Fractals. Piesa este inclusa pe cel mai recent disc al trupei, Mapping The Moment With The Logic Of Dreams.

Noua versiune extinsa la un minutaj dublu fata de piesa originala se numeste The Space Between Us Is The Shape Of Light si se regaseste ca bonus numai pe varianta digitala a discului, exclusiv pe pagina de Bandcamp a trupei.

Discul poate fi ascultat in intregime si se poate achizitiona in format digital aici.

Iata ce spune Costin Chioreanu, chitaristul si vocalistul grupului bucurestean despre aceast cantec nou:

Este o certitudine faptul ca in ultima vreme s-au format prea mult intuneric si rautate in jurul nostru. Mult prea mult, mai mult decat am fi putut vreodata sa ne inchipuim ca vom simti sau suporta pe lumea asta. Asta este motivul principal pentru care am luat decizia de a face aceasta piesa. Restul motivelor nu fac decat sa-l sustina pe primul. Pentru mine, data de 25 decembrie reprezinta momentul cand ziua incepe sa devina mai lunga decat noaptea, Soarele fiind un pic mai sus decat cea mai joasa pozitie pe care a avut-o pe cer pana acum. In conjunctura de fata, cand umanitatea isi revarsa latura cea mai monstruoasa asupra spirtului, cred ca a sarbatori „renasterea” Soarelui si, implicit a vietii pe aceasta Planeta este un act extrem de important si demn de luat in considerare cu toata responsabilitatea.

Un alt motiv pentru care am creat aceasta piesa sta intr-un soi de terapie de grup, ce trebuia facuta.

Ce este de retinut e ca rolul piesei este de a raspandi lumina si a celebra viata pe aceasta planeta si dragostea fata de viata, nu fata de moarte! Va rog, tineti cont ca acest material nu are nicio legatura cu alte sarbatori religioase care dintr-un motiv sau altul, au loc in acelasi moment al anului. Modul  in care spiritualitatea noastra, a oamenilor se manifesta, nu se regaseste in niciun canon al religiilor scrise.

Piesa ar trebui sa fie o surpriza pentru toti, de la abordare stilistica pana la simpla ei aparitie, deoarece nimeni din afara trupei nu a stiut de acest plan. Nici macar Marius Costache, pentru ca piesa aceasta este singurul material audio facut fara el si asta se intampla doar pentru ca am vrut sa-i facem si lui o surpriza, speram placuta. Inregistrarile le-am facut de capul nostru, iar eu m-am ocupat de mix si master.

Am fost foarte interesati in a crea o legatura si mai stransa intre aceasta piesa si natura. Am ales apa ca element singular pentru a ilustra piesa si am filmat la microscop procesul de dezghetare al acesteia. Am considerat ca este o metafora buna pentru a ilustra ideea de renastere si de trasformare, lucruri care definesc un ciclu natural. Asadar, ce puteti vedea mai jos este rodul acestui experiment, unde apa a devenit artistul care a pictat imaginile ce insotesc muzica. Vreau sa-i multumesc Ginei Sandulescu pentru filmarile facute cu microscopul.

Bloodway The Space Between Us Is The Shape Of Light

Anterior Finala GBOB Romania si premiile acordate
Înainte Concert Breathelast, Walk The Abyss, Deathrattle si Rapture in Quantic Pub 2

Despre autor

Editor review

Rezumat

Bloodway au lansat pe 25 decembrie o varianta instrumentala, complet reinterpretata si reorchestrata, a piesei Garden Of Diurnal Fractals. Piesa este inclusa pe cel mai recent disc al trupei, Mapping The Moment With The Logic Of Dreams. Noua versiune extinsa la un minutaj dublu fata de piesa originala se numeste The Space Between Us Is The Shape Of Light.

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu