BLACKSHEEP – Whisky Galore (trupa romaneasca noua, lyric video)

BLACKSHEEP – Whisky Galore (trupa romaneasca noua, lyric video)

Primul videoclip cu versuri semnat de un nou proiect muzical romanesc, Blacksheep – Whisky Galore, este disponibil mai jos.

Desi Blacksheep este un proiect muzical nou, fondatorul acestuia, respectiv chitaristul Liviu Gugui, este activ inca din anii ’90. Primele trupe au fost fondate alaturi de Costin Chioreanu la tobe in prima faza, Vaginal Blood in 1996 si Asgard in 1997, iar apoi la bass pentru The Final Silence in 1998, impreuna cu Doru Trocan la tobe (ex-Mg42, ex-Bolthard).

Perioada dedicata concertelor incepe odata cu anul 1999 si cu trupa In Bitterness, cu care a inregistrat doua demo-uri, Architects of a Beautiful Sundown I si II si The Acussed, cu care a inregistrat demo-ul Broken – Live in Le Noir. Pana in 2004 au existat concerte si cu alte proiecte ale sale, respectiv Cheta si din nou Asgard.

In 2004 Liviu se retrage complet din „scena”, considerand ca atitudinea generala a „trupetilor” nu mai este in concordanta cu vizuinile sale. Despartirea de asa-zisa scena, de colegi si chiar de prieteni nu a insemnat pentru Liviu si renuntarea la pasiunea sa de a canta la chitara, de a compune, sau de a inregistra. Astfel, departe de toti si de toate, incepe sa isi puna la punct acasa proiectul November’s Dirge, nume sub care inregistreaza demo-urile With the Grief of the Marbled Angels, My Blackened Little Secrets, Blackwish Garden. In 2012 incepe lucrul la Blacksheep, un proiect cumva diferit de tot ceea ce realizase pana in acel moment, care se indeparta de metalul extrem, apropiindu-se mai mult de hard rock-ul anilor ’70, dar mentinand influente din death/rock-ul promovat la sfarsitul anilor ‘90 de trupe precum Gorefest sau Carcass si heavy metal.

Albumul Blacksheep – The Future Started Yesterday, ce va aparea in octombrie 2014 devine astfel materialul cu care Liviu se intoarce pe scena romaneasca de rock/metal. Logo-ul si coperta sunt semnate de vechiul sau prieten si coleg de trupa Costin Chioreanu, in vreme ce toata muzica a fost compusa si inregistrata de Liviu. De asemenea, cei doi pregatesc o surpiza ce va fi anuntata in curand.

Despre intoarcerea sa, Liviu spune: „M-am intors pentru ca inca sunt de parere ca s-a trecut prea repede peste anumite aspecte din muzica in graba de a ne sui pe scena, pentru ca se lucreaza prea mult la PR si la imagine si se pune prea mult accent pe scule in detrimentul muzicii; pentru ca e suficient sa arati bonul de casa de la chitara pe care ai cumparat-o, in loc sa arati ce stii cu ea; pentru ca online-ul a luat amploare, pentru ca scena a luat amploare majoritar volumetric, pentru ca a scazut calitatea, pentru ca sunt old school, pentru ca pot si cred ca sunt matur, pentru ca iubesc metal-ul, pentru ca ma simt relaxat cand fac asta, pentru ca vreau sa urc pe scena din nou, la un moment dat, pentru ca am prieteni care cred in mine. M-am intors nu numai in muzica, ci si in mijlocul oamenilor cu care am impartit multe si ma simt ca acasa. In cei cincisprezece ani de umblat aiurea am gasit „lume multa, oameni putini”.

Costin Chioreanu adauga: „Nu am vorbit ani de zile, chiar foarte multi, timp in care Liviu nu s-a oprit de fapt, desi eu habar nu aveam de asta. Cand ne-am reintalnit prin 2011 si mi-a povestit cata muzica a putut sa compuna si sa inregistreze de capul lui, in lumea lui, acasa, departe de toata zarva din „scena”, am ramas impresionat. Impresionat de cantitatea de muzica (buna) facuta in toti anii astia, facuta din pura placere si pentru sufletul lui, ceea ce este, la urma urmei, motivul existentei muzicii, in general. M-am bucurat sa il pot ajuta cu grafica si m-am bucurat sa il vad la un moment dat convins ca ar vrea sa iasa in lume cu Blacksheep. Decizia ma bucura enorm, pentru ca povestea lui alaturata discului poate va pune pe ganduri alti muzicieni care s-au pierdut in automatismul lumii digitale. Unde mai pui ca e un disc misto, ce nu e pentru oameni care asculta genuri sau sunet. E muzica misto si atat, exact ce lipseste in multe locuri in ziua de azi.”

Lyric video asamblat de Gina Sandulescu.

BLACKSHEEP Whisky Galore lyric video

Anterior Carpathian Alliance 2015: Noi confirmari
Înainte METALHEAD Meeting 2014 Bis: Paradise Lost, Finntroll, Hatesphere

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu