• At The Gates prezintă albumul „To Drink from the Night Itself” printr-un concert în România

At The Gates prezintă albumul „To Drink from the Night Itself” printr-un concert în România

Cunoscuta formație At The Gates se întoarce la sfârșitul acestui an în România pentru a prezenta publicului român albumul „To Drink from the Night Itself”, lansat pe 18 mai via Century Media.
Concertul va avea loc în data de 6 decembrie la clubul Quantic din București, biletele putând fi achiziționate online pe AmBilet.ro la prețul de 69 lei (primele 100 bilete) – Categorie Presale 1

Cumpărătorii categoriilor de bilete Presale 1 și Presale 2 vor intra la extragere la sorți pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu trupa.

Următoarele categorii de prețuri vor fi anunțate după epuizarea primei categorii de bilete anunțate mai sus.
Event: At The Gates [SE] – lansare album

At The Gates

Cunoscuți ca piatră de temelie a scenei death-metal din Göteborg (Gothenburg), suedezii de la At the Gates rămân până astăzi creatorii unei expresii muzicale puternic individualizate. Fără îndoială că In Flames sau Dark Tranquillity sunt nume cel puțin la fel de bine cunoscute, însă pentru fanul devotat de metal extrem, At the Gates are o latură mai profundă, atât în versuri cât și în expresia pur muzicală.

Primele două albume, „The Red in the Sky Is Ours” și „With Fear I Kiss the Burning Darkness”, îmbină un death-metal melodios cu elemente melancolice de doom, expresii ale furiei, tristeții și ale unei profunzimi întunecate care își trage rădăcinile, după cuvântul unui cronicar al vremii, din întâlnirea dintre viziuni dostoievskiene și gândul la moarte.

Evoluția către un death-metal cu tempo-uri mai tradiționale se face păstrând aerul original dat de temele melodioase ale chitarelor și de vocea inconfundabilă a lui Tomas Lindberg. Deși „Terminal Spirit Disease” și „Slaughter of the Soul”, lansate în 1994, respectiv 1995, așează At the Gates definitiv în rândul trupelor importante ale deceniului, membrii se hotărăsc să pună capăt proiectului. Va fi nevoie de 19 ani și de diferite „reîntâlniri”, dedicate inițial doar concertelor, pentru ca povestea să se reia, în 2014, cu „At War With Reality”, un album la fel de proaspăt și original, o incursiune în lumea realismului magic marcată și de colaborarea cu artistul grafic Costin Chioreanu.

Concertele îi aduc din nou în prim-plan pe suedezi, iar tradiția death-metal, neabătută niciun pic în direcția „core” adoptată de unii dintre contemporanii din Gothenburg, continuă să fie exploatată cu o doză matură dar la fel de entuziastă de creativitate. În ciuda plecării unuia dintre principalii compozitori, chitaristul Anders Björler (al cărui frate, Jonas, rămâne basistul trupei), At the Gates își continuă activitatea componistică și revine cu un titlu demn de tradiția primelor albume, „To Drink from the Night Itself”. Povestea continuă…

Sursa: Comunicat de presa

Anterior Opt nume noi la Metalhead Meeting, ultima saptamana de presale si bilete de o zi
Înainte Iubim 2ROTI anunta numele celor 2 scene ale festivalului

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu