ARTmania Festival prezent în cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference

ARTmania Festival prezent în cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference

ARTmania Festival a fost prezent în cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference ca parte din proiectul derulat împreună cu partenerii norvegieni.

Evenimentul sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alături de Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events a avut loc in perioada 6-9 aprilie în Oslo, Norvegia.

În cea de-a doua zi a conferinței muzicale, în panelul Open Air Festival Presentation, directorul festivalului ARTmania, Codruta Vulcu, alături de Runa Strindin (NO) și Nia Pushkarova (BG), sub moderarea cunoscutului jurnalist de muzică și cultură rock & metal, Gunnar Sauermann au vorbit despre provocările evenimentelor open-air și dezvoltarea publicului metal.

În cadrul festivalului Inferno, care a avut loc în locația Rockfeller Music Hall, ARTmania Festival a prezentat și conceptul vizual de artă pentru cele trei scene, care vor fi anul acesta la cea de-a șaisprezecea ediție, sub titlul „Asgard in Transylvania – Voice of Odin, Freyja’s Weeping, Yggdrasil și ARTmania Spot”.

Conceptul de artă a fost realizat în prima zi a festivalului, la locația evenimentului de către artista Meri The Zu și pe toată durata festivalului a fost expus spre încântarea publicului nordic.

Datorită programului de schimb de experiență, care aparține de proiectul „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, echipa ARTmania a fost prezentă la toate panelurile din cele patru zile de conferință muzicală și totodată, a beneficiat de acces în culisele organizatorice ale Festivalului Inferno.

Totodată, Artmania Festival a prezentat trupa românească de black metal, Dordeduh care a concertat în cea de-a doua zi a festivalului.

Trupa Dordeduh a cucerit publicul nordic cu stilul său black metal cu sonorități traditionale și muzică progresivă experimentală, reușind astfel să umple întreaga sală, John Dee la capacitatea sa maximă.

După concert, băieții de la Dordeduh au primit aprecierile numerosilor metalisti, care i-au așteptat la o sesiune de autografe.

Suntem încântați de colaborarea noastră cu partenerii norvegieni, Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și că astfel, am luat parte la unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei muzicale din Norvegia”, a declarat Codruța Vulcu, fondatorul și directorul ARTmania Festival și președinte al Asociației Române a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale – AROC.

„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Anterior Ibanez lansează o nouă chitară cu semnătura Steve Vai
Înainte Concert Ne Obliviscaris în Club Quantic

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu