ARTmania Festival 2024: Activități, reguli de acces și program
Vineri, 26 iulie 2024, începând cu ora 16:30, se deschid porțile celei de-a 17-a ediții a festivalului ARTmania ce aduce fanilor muzicii și artelor 3 zile de concerte, 14 trupe internaționale și din România și o serie de evenimente culturale, de activități creative și de premii.
La ARTmania Festival 2024, care se desfășoară între 26 și 28 iulie, fanii le vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unele dintre cele mai apreciate trupe ale scenei internaționale sau locale: Borknagar (NO), Korn (SUA), Igorrr (FR), Spiritbox (SUA), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Lavina (SRB), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO).
Ziua a treia de festival (duminică, 28 iulie), care stă sub semnul „ARTmania in Context” și care va reuni muzica și colaborările interdisciplinare, va aduce în fața fanilor pe scena Casei Altemberger – Muzeul de Istorie, pe: Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) și SPD (MD).
ARTmania Festival și Cărturești continuă și în acest an colaborarea pentru a oferi pasionaților de lectură mici sau mari cărți, jocuri și viniluri.
La zona Cărturești din festival ARTmaniacii amatori de lectură se vor putea relaxa și citi dintre titlurile aduse de Cărturești în acest spațiu și vor putea cumpăra din oferta bogată de cărți pentru copii sau adulți și de jocuri pe care prietenii de la Cărturești o vor pune la dispoziție. De asemenea, ARTmaniacii vor avea posibilitatea de a cumpăra o serie de albume ale trupelor de la festival, aduse special de Cărturești pentru eveniment.
Documentar „Music Ambassadors” oferit de echipa UAME (Asociația Ucraineană a Evenimentelor Muzicale) pentru pasionații de filme. Cinefilii vor putea viziona gratuit, în limita locurilor disponibile, documentarul „Music Ambassadors”, oferit de echipa Music Saves Ukraine.
Materialul emoționant surprinde realitatea actuală, vizitele în zonele de conflict din Ucraina și impresii de la fața locului oferite de unii dintre fondatorii celor mai importante festivaluri europene și ale unora dintre figurile marcante ale industriei muzicale internaționale, alături de informații actuale din zona de conflict și despre viața profesioniștilor din zona culturală și muzicală oferite chiar de reprezentanți ai industriilor creative din Ucraina.
Proiecția documentarului va avea loc vineri, sâmbătă și duminică (26 – 28 iulie 2024), cu începere de la ora 13:00 în sala de proiecții de la Casa Artelor, a Muzeului ASTRA, din Piața Mică (Piața Mică nr. 21, Sibiu). Participarea este gratuită pentru participanții la ARTmania în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.
De asemenea, persoanele dornice să ofere susținere celor aflați încă în zone de conflict sunt invitați să viziteze standul Music Saves UA, aflat în perimetrul festivalului, pentru a afla mai multe detalii despre campania de strângere de fonduri „Music Saves Ukraine”, despre situația din regiune și despre cum se pot implica.
În zona „Music Saves Ukraine” festivalierii vor putea vedea o expoziție de fotografii realizate de Kostiantyn și Vlada Liberovy, doi faimoși fotografi de război ucraineni, și la o expoziție de desene, doi ani de război prin ochii celor mici, realizate de copii din orașul Borodyanka din Ucraina.
În plus, vizitatorii pot primi, în schimbul unei donații, produse de merchandise în modele inedite (de la bijuterii, la tricouri, pinuri sau șosete) sau își pot imortaliza amintirile din cele două zile de festival din Piața Mare, cu ajutorul cabinei foto. Iar activitățile de VR pregătite de echipa asociației vor stârni entuziasmul participanților, oferindu-le posibilitatea de a-și arăta îndemânarea și de a se distra cu prietenii într-un mod nou, printr-o experiență cu adevărat imersivă.
Music Saves UA este o inițiativă de strângere de fonduri lansată de Asociația Ucraineană a Evenimentelor Muzicale (UAME) pentru a oferi ajutor umanitar imediat persoanelor din Ucraina care au cea mai mare nevoie de el, prin valorificarea puterii muzicii, a unității și a empatiei. În afara activităților de strângere de fonduri atât de necesare asigurării supraviețuirii, asociația desfășoară campanii de informare și de conștientizare cu privire la războiul din Ucraina, vorbind în același timp despre muzica și cultura țării.
De-a lungul existenței lor, din donațiile strânse cu ajutorul comunităților, Music Saves UA a livrat peste 720 de tone de ajutor umanitar, a ajutat peste 44.000 de oameni și a evacuat peste 20.300 de persoane din punctele fierbinți de război și din orașele aflate în prima linie din Ucraina.
Pentru ca experiența culturală să fie completă, între concerte, participanții cu brățară de festival vor avea acces gratuit în spațiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și la evenimentele pentru copii sau adulți organizate de Muzeul ASTRA în zilele de festival – detalii complete aici.
De asemenea, festivalierii vor avea reducere de 50% la biletele expozițiilor sau pentru vizitarea muzeelor aflate în subordinea Muzeul Național Brukenthal, respectiv la Muzeul de Artă Contemporană, Galeria de Artă Europeană (Palatul Brukenthal), Galeria de Artă Românească, Muzeul de Istorie (Casa Altemberger), Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei sau Muzeul Cinegetic August Von Spiess.
Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2024 pentru publicul larg
Acces
Accesul publicului în perimetrul festivalului va putea fi făcut în Piața Mare în zilele de vineri și sâmbătă (26-27 iulie 2024), în intervalul orar 16:30-00:00. Maratonul concertelor de pe cele două scene din Piața Mare va începe în vineri, 26 iulie, de la ora 19:00 și sâmbătă, 27 iulie, de la ora 17:25.
Ziua a treia de festival (duminică, 28 iulie) stă sub semnul „ARTmania in Context” și va aduce în fața posesorilor de abonamente de 3 zile, pe scena Casei Altemberger, muzică și colaborări culturale interdisciplinare. Astfel, la Casa Altemberger – Muzeul de Istorie, vor concerta Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) și SPD (MD), accesul fiind deschis festivalierilor cu abonament de 3 zile începând cu ora 18:00.
Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte la unul dintre punctele de preschimbare brățări (punctele ARTmania Ticket Swap) un bilet, un abonament sau o invitație valabilă care poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. Acestea vor fi preschimbate într-o brățară RFID de festival în baza căreia se va putea face accesul în perimetrul festivalului și se va putea plăti pentru produsele disponibile în interiorul festivalului (cu excepția zonei Cărturești, unde plata se poate face în numerar sau cu cardul).
Brățara de acces permite intrarea în zona de festival și doar în zona de concerte și la evenimentele conexe ARTmania Festival, în funcție de regimul biletului de zi sau al tipului de abonament asociat brățării.
Punctele ARTmania Ticket Swap (locuri semnalizate coresponzător), vor fi deschise:
- Joi, 25 iulie, între 15:00 – 21:00
- Vineri și Sâmbătă (26 și 27 iulie), între 12:00 – 00:00
Ținând cont de foarte gradul ridicat de participare la ediția din acest an, participanții la ARTmania Festival 2024 sunt încurajați să vină cât mai devreme în avans (începând cu joi, 25 iulie) pentru a-și preschimba biletul / abonamentul / invitația în brățară, indiferent de regimul biletului/ abonamentul/ invitației avute.
Purtarea brățării RFID este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare și accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile către o altă persoană și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.
Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.
Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoși. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 50 cm (lungime) x 30 cm (înălțime) x 20 cm (lățime).
Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 16 ani neînsoțiți de un adult. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a festivalului.
Copiii cu vârste de până la 12 ani împliniți care au fost pre-înregistrați de un părinte / tutore legal (termenul de înscriere extins a fost 17 iulie 2024) au acces gratuit în perimetrul festivalului dacă sunt însoțiți de un părinte / tutore legal cu un bilet / abonament valid, un act doveditor al vârstei copilului. Mai multe detalii despre procedura de acces pot fi citite aici.
Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.
Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.
Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități. Mai multe detalii despre procedura de acces pentru persoane cu nevoi speciale pot fi citite aici.
Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet / abonament valid și cu acordul parental (declarația pentru minori) completat și semnat de către un părinte / tutore legal. Acordul parental poate fi descărcat de pe website-ul festivalului, în secțiunea de Regulament festival, document accesibil pe următorul link: declaratia pentru minori.
Mai multe detalii despre procedura de acces pentru copii cu vârste între 12 – 16 ani pot fi citite aici.
Mai multe detalii despre procedura de acces pentru copii cu vârste între 16 – 18 ani pot fi citite aici.
Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente.
Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul să achiziționeze alcool, de aceea este obligatoriu ca participanții să prezinte, la cerere, un act de identitate valid.
Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, scaune, normale sau pliabile, banner-e susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, cărucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.
De asemenea, este interzis accesul cu substanțe ilegale sau alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfășurare a evenimentului sau care pot pune în pericol buna stare a participanților.
Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.
Precizări pentru pasionații de fotografie
Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional.
Accesul persoanelor care au aparate foto DSLR se va face doar prin intrarea în festival dinspre Nicolae Bălcescu (prin poarta dinspre Nicolae Bălcescu).
Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blițuri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.
Fotografierea este permisa numai fără bliț și fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenți la festival.
Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziția participanților o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a evenimentului. Cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de spații dedicate preparatelor culinare și băuturilor.
Plata rapidă și simplă direct cu brățara de festival – o experiență mai simplă și comodă
La ARTmania, plățile la standurile din interiorul festivalului sunt mai simple și rapide anul acesta, cu ajutorul partenerilor de la Banca Transilvania.
Festivalierii se vor putea bucura de serviciile și produsele din cadrul festivalului prin plăți făcute direct cu brățara RFID de festival, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless, pe care o vor folosi și pentru accesul în perimetrul festivalului și în locațiile partenere.
Brățările RFID, pe baza cărora se va face și accesul în perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piața Mare sau în perimetrul locațiilor partenere anunțate (cum este cazul Casei Altemberger – Muzeul de Istorie), vor fi oferite fiecărui participant la punctele ARTmania de preschimbare a brățărilor (numite puncte “Ticket Swap ARTmania”) în baza abonamentului sau a biletului achiziționat pentru ediția din acest an.
Iar încărcarea brățării RFID va putea fi făcută, cu numerar sau cu card bancar, la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele “TOP-UP” din perimetrul festivalului).
Încărcarea brățării RFID
Poate fi făcută, cu numerar sau cu card bancar, la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele “TOP-UP” din perimetrul festivalului).
În perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piața Mare vor fi amplasate 10 (zece) puncte de încărcare și reîncărcare a brățărilor RFID. Acestea vor funcționa, astfel:
- Vineri, 26 iulie 2024 (1 punct TOP-UP): 13:00 – 02:00
- Vineri, 26 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP): 16:30 – 02:00
- Sâmbătă, 27 iulie 2024 (1 punct TOP-UP): 13:00 – 02:00
- Sâmbătă, 27 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP): 16:30 – 02:00
- Duminică, 28 iulie 2024 (1 punct TOP-UP) în Piața Mare doar pentru refund: 09:00 – 12:00
Pentru festivalierii cu abonamente de 3 zile, duminică, 28 iulie 2024, la Casa Altemberger – Muzeul de Istorie, parte din Muzeul Naţional Brukenthal, va funcționa 1 punct TOP-UP pentru încărcare și refund: între 18:00 – 00:00.
Verificare sold
Soldul disponibil poate fi verificat folosind cardul RFID (atașat brățării) la terminalele de citire existente la punctele de TOP-UP din festival sau la oricare dintre punctele de vânzare ale partenerilor prezenți în festival, care au instalate aceste terminale de citire (puncte de vânzare de mâncare și băutură, cortul oficial de merchandise).
Recuperare sold
Festivalierii își pot recupera soldul rămas pe brățara RFID doar în zilele de festival în care sunt concerte în Piața Mare (vineri – duminică) sau la Casa Altemberger – Muzeul de Istorie (duminică – pentru persoanele cu abonament de 3 zile) în intervalele orare mai sus menționate, de la punctele de încărcare.
După încheierea spectacolelor din Piața Mare, din fiecare zi de festival, punctele de TOP-UP nu vor mai putea accepta încărcare pe brățări, ci exclusiv restituiri de sume aflate pe acestea (refund).
Data finală pentru retragerea soldului existent pe brățara RFID, sume ce vor fi restituite în numerar:
- la punctele de TOP-UP din Piața Mare: este 28 iulie 2024, ora 12:00,
- la punctul de TOP-UP de la Casa Altemberger – Muzeul de Istorie pentru posesorii de abonamente de 3 zile: este 28 iulie 2024, ora 00:00, oră după care punctele TOP-UP din perimetrul festivalului se vor închide.
Pentru realizarea restituirii, persoana care o solicită trebuie să prezinte brățara RFID și să se asigure că aceasta nu prezintă urme de compromitere.
Regulamentul complet al ARTmania Festival 2024 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului (artmaniafestival.ro) prin accesarea secțiunii “Regulament festival” din meniul principal al website-ului.
Încălcarea regulamentului poate atrage cu sine restricționarea accesului sau evacuarea din perimetrul evenimentului.
Despre ARTmania Festival
ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.
Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.
Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.
Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.
ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Meshuggah, Porcupine Tree, Steven Wilson, Serj Tankian, Emperor, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Wardruna, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.
0 Comentarii
Nu există încă nici un comentariu.
Puteți fi primul care comenteaza la acest post!