• De ce sa vii la concertul Hexis din Quantic: Despre trupele din deschidere

De ce sa vii la concertul Hexis din Quantic: Despre trupele din deschidere

Fiindcă oficial a venit vara şi lumea are mai puţin chef de stat în case, ne-am propus să vă prezentăm cât mai multe opţiuni în materie de concerte. Astăzi o să vorbesc despre un eveniment din zona hardcore, mai precis concertul Hexis / Woes / Void Forger / Ropeburn care va avea loc marţi, 6 iunie, în Quantic.

De fapt, e şi puţin sludge, puţin punk, puţin black sau blackened hardcore, nişte crust, deci „zona hardcore” nu este poate cea mai exactă descriere. O să mă opresc înainte să mă încurc în propriile-mi cuvinte şi o să va prezint trupele. Până la urmă, impresiile vi le veţi forma singuri în seara cu pricina.

Ropeburn

O trupă bucureşteană rămasă (pe nedrept din punctul meu de vedere) la stadiul de trupa cunoscută doar în cercurile underground. Cu un amestec de sludge şi hardcore, completat de o atitudine nihilistă, Ropeburn e genul ăla de bijuterie nedescoperită încă.

Abraziv şi groovy pe alocuri, stilul lor duce spre post metal, lucru care se poate observa de altfel şi din trupele care îi inspiră: Cult of Luna, Amenra sau Converge că să amintim doar câteva dintre ele. Standarde foarte înalte, ştiu, dar Ropeburn are mult potenţial şi nu am fost dezamăgit de nici unul din show-urile lor pe care le-am văzut până acum. Ei vor deschide seara, iar un scurt material live cu ei îl puteţi urmări mai jos:

 

Void Forger

Alţi rezidenţi ai undergroundului bucureştean, Void Forger abordează sonorităţi crust punk şi sludge. Obişnuiţii acum defunctului Question Mark şi-i amintesc cu siguranţă, iar pentru cei care-i descoperă de-abia acum cred că va fi urmarea firească după Ropeburn.

Compoziţia pieselor lasă senzaţia că s-au concentrat mai mult pe partea instrumentală, dar rămân fideli spiritului crust în ce priveşte temele abordate. Această viziune sumbră ancorată în actual este exemplificată perfect de piese ca Pointless Media sau Excess Collapse, cea din urmă apărând pe split-ul scos anul trecut împreună cu cei de la vvvlv.

taken by Simina Svart

Posted by Void Forger on Friday, 15 May 2015

 

Woes

Woes este prima dintre cele două trupe daneze care vor cânta marţi seară şi, deşi nu i-am văzut niciodată pe viu, îmi lasă impresia că atmosfera va creşte în intensitate odată cu urcarea lor pe scenă.

Cântă un amestec de hardcore punk şi crust la care se adaugă nişte black metal modern sau, pentru că oamenilor le plac etichetele, un blackened hardcore.

Ca o notă personală, simt un puternic vibe DIY în tot ce am ascultat de la ei, ceea ce mă intrigă şi mai mult. De remarcat că Woes are o vastă experienţă live pentru o trupa înfiinţată cu doar doi ani în urmă, având deja la activ turnee în 10 ţări europene.

When COPENHELL Freezes Over '17 was sick! Photo by Peter Troest

Posted by WOES on Monday, 30 January 2017

 

Hexis

Hexis, cei care vor închide evenimentul, sunt o trupa din Copenhaga şi tot de blackened hardcore. Dacă muzica celor de la Woes înclină mai mult spre punk, Hexis aduc mai mult cu trupele de black metal ca atmosfera.

Nu mă refer la trucuri ieftine de imagine, ci la sentimentul întunecat pe care mi l-a lăsat muzica lor. Turneele sunt probabil cel mai important aspect când vine vorba de Hexis, trupa fiind cunoscută pentru numărul mare de concerte susţinute peste tot prin lume.

Cu toate astea, intensitatea este cuvântul cheie în ce priveşte reprezentaţiile live. Show-urile Hexis încep adesea în beznă totală, iar reflectoarele care apar pe parcurs vin parcă să destabilizeze, publicul fiind realmente asaltat de muzică, voce şi jocul de lumini.

From the Tando Ashanti release party.Picture by Rasmus G. Sejersen.

Posted by Hexis on Tuesday, 11 April 2017

Mai multe informaţii legate de acest eveniment puteţi găsi pe pagina eventului:
Support:
20 Lei < 06.06.2017 | 20:00 > 30 Lei

Program:
Doors Open @ 19:00
20:00 – 20:30 – Ropeburn
20:45 – 21:15 – Void Forger
21:30 – 22:00 – WOES
22:15 – Hexis

event: https://www.facebook.com/events/1649784701985399

Articol scris de Christian Stefanescu.

Anterior Poze COBRA Fest 1.0: ziua 1
Înainte Killer Victim: live din sala de repetitii

Despre autor