Polar – Shadowed By Vultures (cronica album)

Polar – Shadowed By Vultures (cronica album)

Britanicii de la Polar lanseaza pe 10 februarie cel de-al doilea album full length, Shadowed By Vultures, prin Deep End Records.

Dupa ce am ascultat materialele Iron Lungs si Inspire, Create, Destroy nu credeam ca pot asculta ceva atat de bun in viitor. Dar m-am inselat. Suna si mai bine, desi un pic diferit.

Se simte un sunet mai elaborat, un pic mai matur.

Deja stim Glass Cutter si Mountain Throne, ca au videoclipuri lansate. Doua piese excelente, dar nu sunt singurele foarte bune de pe album, ci concureaza cu Black Days, care are niste chitare tepene cu tente post-rock pe alocuri si cu o melodicitate care se lipeste instant de ascultator. La fel si cu Blood Lines, o piesa care suna stas. Piesele pe care le-am enumerat pana acum fac din Polar o trupa demna de headliner intr-un turneu. Am avut dreptate anul trecut cand se faceau cunoscuti timid si am zis ca vor ajunge mari cat ai zice peste.

Ce m-a uimit a fost felul in care au facut Before The Storm: o piesa foarte atmosferica, cu clapa si cu o voce feminina foarte onirica si pe sentiment. Nici nu ai zice ca e de pe acelasi album. Aici e zona de originalitate albumului in comparatie cu celelalte trupe din industria specifica. Are si build up, refrenul te invaluie, iar spre final se aude a doua voce, cea a solistului.

Vipers este o alta piesa foarte, foarte, foarte buna pentru a intari tot ce am zis mai sus despre aceasta trupa. Sunt din ce in ce mai buni. Ce chitare marfa, voci anthem, refren incitant. Simpla si la obiect.

Piesa care da numele albumului suna asemanator cu Vipers, in linii mari. Ceea ce poate parea ca plictiseste, la un moment dat. Dar asta nu inseamna ca piesa este mai putin buna. Chitarele sunt foarte misto, compozitia ceas – la fel pot spun si despre Our Legacy si Paradise.

In momentul actual, Polar suna la fel de bine ca Architects si While She Sleeps, trupele etalon pentru acest gen muzical. Si le-am dat exemplu pe acestea pentru ca piesele de pe Shadowed By Vultures m-au facut sa realizez ca Polar ar merge perfect intr-un turneu cu ei.

Nota 9/10

LATER EDIT: Dupa un an de ascultat albumul, am realizat ca piesa mea preferata este Our Legacy, urmata de Shadowed By Vultures! Chitarele pe amandoua sunt excelente si sound-ul general al fiecareia, plus versurile, m-au determnat sa dau replay pana la loc comanda! Sa nu fiu inteleasa gresit, tot albumul este minunat! Si cadou URL-ul spre stream-ul permanent de pe Soundcloud.

Albumul Polar Shadowed By Vultures la stream aici (pentru 24 h)

Polar Shadowed By Vultures stream album permanent

polar shadowed by vultures

Tracklist:

1. First Breath
2. Blood Lines
3. Glass Cutter
4. Black Days
5. Before the Storm (Featuring Ellie Price)
6. Mountain Throne
7. Vipers
8. Shadowed By Vultures
9. Paradise
10. Create
11. Our Legacy

Anterior Dream Theater - The Looking Glass (videoclip nou)
Înainte Air time in Tineretului(Buc) duminica 9 februarie

Despre autor

Chaos 252 articole

"Chaos Lore" a fost un nickname tare fun in cei 3 ani in care am lucrat la alt metal webzine local, asa ca am decis sa pastrez o parte din el aici. Jurnalist de profesie, specializat bine pe nisa muzicala, si nu numai, sunt activa in online inca din 2004 (cand am inceput cu un blog), iar din 2007 am inceput si sa lucrez in online.

View all posts by this author →

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu