• Cronica de album: Messa – Belfry
  • Cronica de album: Messa – Belfry

Cronica de album: Messa – Belfry

Ai patit vreodata sa dai peste o trupa care sa te faca sa te simti lovit in cap cu o bata de baseball? Normal ca ai patit. Recent i-am descoperit pe italienii de la Messa, o trupa doom aproape necunoscuta ce m-a dus imediat cu gandul la Cathedral, dar cu voce feminina.

Trupetii (infiintati in 2014) isi descriu stilul ca “scarlet doom”, dar as spune ca se incadreaza ca si fusion doom. Primul lor album, caci la el vom face referire, se numeste “Belfry”.

Belfry” nu este un album doom clasic, ci combina multe alte elemente (muzica ambientala, blues, rock, jazz si doom metal), un album absolut incantator. Timp de 58 de minute ai parte de sound-uri ce trec rapid de la Cathedral, Candlemass, Saint Vitus, la Black Sabbath si sound-ul anilor ’70.

Albumul incepe usor cu “Alba”, o piesa grea, doom adevarat, care iti va induce o stare pronuntata de tristete si senzatie de intuneric.

Babalon” este o piesa lenta, emotionanta, in care distorsurile de chitara si bass, alaturi de vocea frumoasa a Sarei, iti dau un feeling aparte.

Faro” este o piesa instrumentala in care Mark Sade, bass-istul, iti arata cu ce se mananca treaba ca apoi sa se intre legat in “Hour of the Wolf” o piesa diferita de primele patru. Incepe usor blues-y, ca mai apoi sa creasca usor in intensitate si sa dea drumul la riff-uri energice si cu ritm si la versurile intunecate:

“I believe them to be demons // They engulfed my soul //
I believe to be demons // These demons conquered by world”

Piesa cu numarul cinci, “Blood”, este o piesa lunga (10:25) si vine ambalata la pachet cu riff-uri a la Sunn si cu vocea dementiala a Sarei. “New Horns” are un sound doomy, care fara vocea curata ar putea fi incadrata ca o piesa pagan metal / black metal.

Piesa “Confess” incheie albumul, un album ce este un echilibru perfect intre muzica ambientala, blues, rock, jazz si doom metal.

Merita sa dati o ureche (sau doua) sa va rupeti 58 de minute din timpul vostru, pentru a asculta acest album.

Tracklist “Belfry”
1. Alba
2. Babalon
3. Faro
4. Hour Of The Wolf
5. Blood
6. Tomba
7. New Horns
8. Bell Tower
9. Outermost
10. Confess

Band Members:
Mark Sade – bass/guitars
Sara – voice
Alberto – lead guitar
Mistyr – drums

Nota: 9/10
Adrian SASU – Metalforce

https://www.facebook.com/MESSAproject/
https://messa666.bandcamp.com/
lyrics: http://www.darklyrics.com/lyrics/messa/belfry.html

 

Anterior Galerie foto ARTmania Festival 2017 - Ziua 1
Înainte Paradise Lost - Blood and Chaos (videoclip nou)

Despre autor

0 Comentarii

Nu există încă nici un comentariu.

Puteți fi primul care comenteaza la acest post!

Lăsați un comentariu